Re installed CP not in start menu

7 posts, 1 answers
  1. Bob
    Bob avatar
    138 posts
    Member since:
    Sep 2012

    Posted 24 Jun Link to this post

    Today I ran the Telerik CP and it told me it was old and get a new one "here".

    So, I d/led TelerikControlPanelSetup_2016_3_0616_1.exe and ran it. The CP popped up and logged in.

    I then reran from Startup and got the "to old" dialog again. 

    So, I did an uninstall and ran the Setup file again. The CP ran. Great.

    However, there is now no Startup shortcut. (although I can run it by clicking on the setup exe again, blah)

     

     

  2. Answer
    Dyanko
    Admin
    Dyanko avatar
    122 posts

    Posted 27 Jun Link to this post

    Hello Bob,

    Thank you for opening this support thread.

    When not installed the Telerik Control Panel is run as a standalone application. Once a Telerik product is installed through it the Telerik Control Panel is also deployed on the machine and an application shortcut is created. You also could use the update dialog in order to get the latest version of the Telerik Control Panel installed.

    Please let us know if you have questions.

    Regards,
    Dyanko
    Telerik
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
  3. Brad
    Brad avatar
    1 posts
    Member since:
    Feb 2012

    Posted 05 Jul Link to this post

    In my experience across multiple machines recently this behavior is NOT working.  In the first place it is rather annoying that the control panel will no longer update itself, but that I instead have to go login to telerik.com and manually download the latest version.  But the downloaded control panel installer is NOT installing itself at all, it is simply running in place from my downloads folder.  Even though I use it to install updates to existing installed Telerik products the control panel update is not getting deployed to the system.  When I run the icon from the start menu the deployed version is still the "too old" version.
  4. Dyanko
    Admin
    Dyanko avatar
    122 posts

    Posted 07 Jul Link to this post

    Hi Brad,

    Thank you for your feedback!

    We are working on improving the update experience. I would suggest to remove the old version of the Telerik Control Panel in first place and then use the latest version of the standalone application to install it. We use our deprecation mechanism very rarely, so a user might fall into that scenario if the Telerik Control Panel was not used in a very long period and it was not able to update itself.

    Please let us know if you have any questions.

    Regards,
    Dyanko
    Telerik by Progress
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
  5. Daniel
    Daniel avatar
    91 posts
    Member since:
    Jan 2008

    Posted 04 Aug Link to this post

    I have similar problem with TCP. I noticed I get "too old" message every time I run it so I wondered how often it gets old. So I go to Telerik Account, download new one and run so called TelerikControlPanelSetup_2016_3_0616_1.exe. It unpacks, then logs in and I update my packages.

    Then I installed another version of VS and wanted to rerun TCP to properly install Telerik extensions there. I got same "too old" message. Then I noticed this "setup" does not install TCP, just unpacks it in TEMP and runs it. Leaving old version located in Program Files directory intact.

    So I uninstalled old TCP via Programs and features and run new setup again. Guess what...same result.

    What am I supposed to do to have it properly installed. For now, I just copied it from TEMP to some permanent directory and run it from there. But it's not preferred solution.

    Thanks

    Daniel

  6. Daniel
    Daniel avatar
    91 posts
    Member since:
    Jan 2008

    Posted 04 Aug Link to this post

    Ok, I've made it work. After uninstalling old version and running the setup, it went through standard feature/product installing dialog. Since I needed to remove JustCode from VS as I use ReSharper, I noticed it had automatically included installation of TCP with unsinstallation of JustCode. Hence after it downloaded and (un)installed, I closed this temp instance of TCP and had regularly installed on in Program Files present. It's working, but it's certainly far from intuitive. Would be awesome to have TCP updating automatically itself.

    Cheers
    Daniel

  7. Dyanko
    Admin
    Dyanko avatar
    122 posts

    Posted 08 Aug Link to this post

    Hello Daniel,

    I am glad to hear you managed to install the latest version of the Telerik Control Panel. The update problem with the described scenario is logged on our side and will be fixed in one of our next releases of the Telerik Control Panel.

    Please let us know if any further assistance is needed.

    Regards,
    Dyanko
    Telerik by Progress
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
Back to Top