RadComboBox not opening in IE10

42 posts, 0 answers
  1. weezie
    weezie avatar
    18 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 13 Dec 2012 Link to this post

    I have a RadCombox on my web page and it does not open in IE10.
    Works fine in IE7,IE8 and IE9, Chrome.
    I am using the latest version of ASP.NET AJAX controls, version 2012.3.1205.35.
    The combo box is not ajaxed, although I do have other controls on the page that are ajaxed using RadAjaxManager.
    Is there a setting I need to change or is this a known issue?

    <telerik:RadComboBox runat="server" OnClientKeyPressing="ClickStartSearch" ID="rcbStatus" AccessKey="E" Width="200px" OnClientSelectedIndexChanged="RestartSearch" AutoPostBack="false" EnableAjaxSkinRendering="false" EnableEmbeddedScripts="false" MarkFirstMatch="false" >
       <Items>
        <telerik:RadComboBoxItem Text="Select Status" Value="" />
        <telerik:RadComboBoxItem Text="Status1" Value="1" />
        <telerik:RadComboBoxItem Text="Status2" Value="2"/>
        <telerik:RadComboBoxItem Text="Status3" Value="3" />
        <telerik:RadComboBoxItem Text="Status4" Value="4"/>
        <telerik:RadComboBoxItem Text="Status5" Value="5" />
        <telerik:RadComboBoxItem Text="Status6" Value="6" />
       </Items>
      </telerik:RadComboBox>

  2. Kevin
    Kevin avatar
    360 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 13 Dec 2012 Link to this post

    Hello Weezie,

    I notice you have the following properties set to false: EnableAjaxSkinRendering and EnableEmbeddedScripts. Have you tried making them true and see if that resolves your issue.

    I hope that helps.

  3. weezie
    weezie avatar
    18 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 18 Dec 2012 Link to this post

    Yes, I tried the settings you suggested and the combo boxes still won't open.

  4. Nencho
    Admin
    Nencho avatar
    937 posts
    Member since:
    Jun 2012

    Posted 21 Dec 2012 Link to this post

    Hello Weezie,

    I have performed some tests, based on the provided snippet, but unfortunately I was unable to replicate the faced issue. Could you check if there are any javascript exceptions, when trying to open the RadComboBox?

    All the best,
    Nencho
    the Telerik team

    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to their blog feed now.

  5. Karthikha
     Karthikha avatar
    4 posts
    Member since:
    Sep 2011

    Posted 28 Dec 2012 Link to this post

    Hi,

    I am facing the similar issue on Windows 8, IE10. Please find the screenshot of the error on click of the RadComboBox (even before OnClientSelectedIndexChanged event is fired).

  6. Helen
    Admin
    Helen avatar
    1001 posts
    Member since:
    Sep 2012

    Posted 28 Dec 2012 Link to this post

    Hi,

    Do you reproduce the issue at our online demos?
    If not - could you please open a support ticket and send us a sample project which demonstrates the issue to examine it locally?

    Kind regards,
    Helen
    the Telerik team

    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to their blog feed now.

  7. Mac
    Mac avatar
    2 posts
    Member since:
    Jan 2013

    Posted 04 Jan 2013 Link to this post

    I was curious if there was a resolution to this issue? We are experiencing the same exact issue (IE10 on Windows 8) browsing a few different sites that use the controls, specifically the RadComboBox.

    I have verified that the MicrosoftAjax and MicrosoftAjaxWebForms javascript files are loading correctly (as suggested by support) and that everything works fine in IE9 and other browsers.

    Telerik Web UI - 2010.1.415.20


    Thanks.

  8. Karthikha
     Karthikha avatar
    4 posts
    Member since:
    Sep 2011

    Posted 06 Jan 2013 Link to this post

    Hi,

    This issue is not reproducible in the newer versions of the Telerik Web UI. I am currently using v2012.1.411.40, while I was getting the error in using v2011.3

    Thanks,
    Karthikha

  9. Mac
    Mac avatar
    2 posts
    Member since:
    Jan 2013

    Posted 07 Jan 2013 Link to this post

    I've put together a demo project that shows this. The linked project (26MB since it includes DLLs) is set to run in a .NET 4 app pool and demos the drop down combo box not working when viewed in IE10.

    Example project can be [grabbed here]

    What would be our next steps to solving this issue?

  10. Nencho
    Admin
    Nencho avatar
    937 posts
    Member since:
    Jun 2012

    Posted 09 Jan 2013 Link to this post

    Hello Mac,

    We are constantly working on improving the behavior of our products, in regards to the new releases of the browsers. Unfortunately we could not provide this enhancement for all versions of the controls and therefore my best suggestion would be to update to the latest version of the Telerik controls.

    In addition, I've edited your post, because it contains a link to our dll's and the forum is public.
    You could simply specify the used version and we could try to replicate the faced issues.

    Regards,
    Nencho
    the Telerik team

    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to their blog feed now.

  11. Jason
    Jason avatar
    3 posts
    Member since:
    Mar 2008

    Posted 09 Jan 2013 Link to this post

    Nencho,

    It is not clear from your response whether this an issue you're looking into on the older version (v2010.x.x.x), or if you're saying that the only option Telerik supports is to upgrade to the latest version. I fear that upgrading all of my apps that are having this issue will result in a fair amount of unintended breakage.

    Please advise.

    Thanks,

    Jason

  12. Nencho
    Admin
    Nencho avatar
    937 posts
    Member since:
    Jun 2012

    Posted 14 Jan 2013 Link to this post

    Hello Jason,

    Since the comparatively recent release of the IE10, we are still working on improving the proper behavior of our controls. Regarding the version that you use (v2010.x.x.x), at that point we could not predict what the feature browser releases could be and how they would interact with our controls. Therefore, we release our fixes and improvements with our latest version of the controls.

    Regards,
    Nencho
    the Telerik team
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to their blog feed now.

  13. mathieu cupryk
    mathieu cupryk avatar
    35 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 08 May 2013 Link to this post

    I have the same issue.
    http://itweb.ca/JobSeeker/CreateNewUser.aspx

  14. mathieu cupryk
    mathieu cupryk avatar
    35 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 08 May 2013 Link to this post

    How long will this be?

  15. weezie
    weezie avatar
    18 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 09 May 2013 Link to this post

    I tried versions 2011-2013 and could not get my drop-downs to work.
    I finally resolved the problem by adding folder App_browsers with a file called ie.browser to help identify the correct browser type.

    In one case, the only option I had was to add meta tag for compatability mode to be IE9.

  16. Nencho
    Admin
    Nencho avatar
    937 posts
    Member since:
    Jun 2012

    Posted 13 May 2013 Link to this post

    Hello  weezie,

    Would you specify which version you have tested with from 2013, so I could perform some tests locally? In addition, do you use the same implementation, provided in your first post?

    Mathieu, would you also specify which version of our controls do you use?


    All the best,
    Nencho
    the Telerik team

    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to their blog feed now.

  17. mathieu cupryk
    mathieu cupryk avatar
    35 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 13 May 2013 Link to this post

    2012.1.215.40

    I don't have much time.
    Please let me know when u have the patch and where the link is.

  18. Krishna
    Krishna avatar
    1 posts
    Member since:
    May 2013

    Posted 14 May 2013 Link to this post

    Hello Nencho,


    I have got the same issue as well (RadComboBox not opening in IE10). 

    Would you please suggest me with a fix ?

    Thanks,
    Krishna.

  19. weezie
    weezie avatar
    18 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 14 May 2013 Link to this post

    The version number I am currently using is 2012.3.1205.35.
    I also tried version 2013.1.417.35 on my local machine but the drop-down still didn't work.

    Yes I am using the same implementation.
    I tried the suggestion of properties set to false: EnableAjaxSkinRendering and EnableEmbeddedScripts but it did not resolve the issue.

  20. Nencho
    Admin
    Nencho avatar
    937 posts
    Member since:
    Jun 2012

    Posted 16 May 2013 Link to this post

    Hello Weezi,

    Unfortunately, I am unable to replicate the problem, using your implementation and the specified version. Here is a video, demonstrating the behavior at my end. Do you reproduce the problem with our online demo?

    Krishna and Mathieu, I would like to ask you to open a support ticket and send us samples, demonstrating the problematic behavior. Thus we would be able to inspect the problem locally and provide you with the proper solution.

    Regards,
    Nencho
    the Telerik team

    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to their blog feed now.

  21. weezie
    weezie avatar
    18 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 16 May 2013 Link to this post

    Nencho,

    No I am not able to reproduce the problem with your online demo.

  22. mathieu cupryk
    mathieu cupryk avatar
    35 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 16 May 2013 Link to this post

    Can people tell me if there application works in google chrome?

  23. weezie
    weezie avatar
    18 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 16 May 2013 Link to this post

    Yes, my applications have always worked in Chrome and Firefox.

  24. ItalloSan
    ItalloSan avatar
    4 posts
    Member since:
    May 2013

    Posted 09 Jun 2013 Link to this post

    I'm also facing this problem in IE10 - though your demo at http://demos.telerik.com/aspnet-ajax/combobox/examples/overview/defaultcs.aspx works ok.

    I'm very new to these tools and not sure how to resolve this issue.

  25. Nencho
    Admin
    Nencho avatar
    937 posts
    Member since:
    Jun 2012

    Posted 12 Jun 2013 Link to this post

    Hello Stephen,

    Please specify the version, that you are currently using, so we could perform some tests locally and provide you with the proper solution. In addition, if you could provide us with the implementation of the RadComboBox, it would be very helpful.

    Regards,
    Nencho
    Telerik

    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to the blog feed now.

  26. mathieu cupryk
    mathieu cupryk avatar
    35 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 12 Jun 2013 Link to this post

    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE9">

    I use the above and works.

  27. Shane
    Shane avatar
    2 posts
    Member since:
    Feb 2012

    Posted 17 Jun 2013 Link to this post

    Any resolution to this?  I had v 2012.1 and upgraded to 2013.1 to see if it would resolve this, but I am having the same issue where the dropdowns don't drop down in IE10.  IE 7,8,9, Chrome, and Safari work perfectly.  Luckily most of our users use IE9 and Chrome, but if they upgrade to IE10, our db will be unusable.  Also, the demo on your site works fine.

  28. mathieu cupryk
    mathieu cupryk avatar
    35 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 17 Jun 2013 Link to this post

    Just use this for now,
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=EmulateIE9">

    When IE 11 comes out I am sure they will have this fix.

  29. Shane
    Shane avatar
    2 posts
    Member since:
    Feb 2012

    Posted 18 Jun 2013 Link to this post

    I had tried already set it to IE=9 and IE=EmulateIE9 at the top of the head area and that didn't fix the issue for me.  IE10 just doesn't want to comply.

  30. Nencho
    Admin
    Nencho avatar
    937 posts
    Member since:
    Jun 2012

    Posted 19 Jun 2013 Link to this post

    Hello Shane,

    Please provide us with the implementation of the problematic RadComboBox, so we could inspect the described problem locally.

    Regards,
    Nencho
    Telerik

    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to the blog feed now.

Back to Top