Link or email address not recognized automatically in the RadEditor

3 posts, 1 answers
  1. Attila
    Attila avatar
    2 posts
    Member since:
    Feb 2013

    Posted 07 Apr 2014 Link to this post

    Hi,

    We are using RadControls v2012.2.607.35 (in Sitecore 7). When a user enters a link or an email address in the design mode in IE then the Editor automatically generates the proper html code. In Firefox and Chrome these texts stay simple texts, no <a> tag is generated. I don't see any javascript errors.

    Is this a bug or a known feature?

    I've attached one screenshot from IE and one from Firefox.

    Thanks in advance.
  2. Answer
    Rumen
    Admin
    Rumen avatar
    12849 posts

    Posted 08 Apr 2014 Link to this post

    Hi,

    Thank you for contacting us.

    The observed behavior is due to the Internet Explorer's rich text editing engine that the RadEditor's content area uses to provide rich text capabilities. When Internet Explorer finds a string starting with "www." it assumes that this is a URL and converts it to <a> tag automatically when the user presses the interval key.

    The link autocomplete is offered as a built-in feature of the editable iframe/div elements by Internet Explorer only. The behavior is not supported by Firefox, Chrome/Safari and Opera.

    Best regards,
    Rumen
    Telerik
     

    Check out the Telerik Platform - the only platform that combines a rich set of UI tools with powerful cloud services to develop web, hybrid and native mobile apps.

     
  3. UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017
  4. Attila
    Attila avatar
    2 posts
    Member since:
    Feb 2013

    Posted 08 Apr 2014 in reply to Rumen Link to this post

    Hi Rumen,

    Thank you for your quick answer. 

    Regards,
    Attila
Back to Top