KendoUI Jsp wrapper Beta

1 posts, 0 answers
  1. Adebayo
    Adebayo avatar
    3 posts
    Member since:
    Mar 2012

    Posted 23 Apr 2015 Link to this post

    I need a quick help here , i followed the tutorials  online on using kendo ui jsp wrapper to do crud operation , where i have problem is when editting with popup  when i click the update and send the request to my servlet , all my request.getParamere() are returning null values , a quick check on the brower developer shows that datas where actually sent seen scrren shot below 

     

    and my page looks like this 

    <%-- 
        Document   : firstpage
        Created on : Apr 16, 2015, 3:17:28 PM
        Author     : Adebayo
    --%>
    <%@taglib prefix="kendo" uri="http://www.kendoui.com/jsp/tags"%>
    <%@page import="com.google.gson.Gson"%>
    <!DOCTYPE html>
    <html>
    <head>
      <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=US-ASCII">
      <title>Insert title here</title>

      <link href="styles/kendo.common.min.css" rel="stylesheet">
      <link href="styles/kendo.default.min.css" rel="stylesheet">

      <script src="js/jquery.min.js"></script>
      <script src="js/kendo.all.min.js"></script>
    </head>
    <body>

      <!-- products grid will go here -->
    <kendo:grid name="products" pageable="true"  sortable="true" filterable="true" groupable="true">
      <kendo:grid-pageable pageSizes="true" refresh="true" buttonCount="5"/>
        <kendo:grid-editable mode="popup"/> 
                             
        <kendo:grid-toolbar>
      <kendo:grid-toolbarItem name="create" />
    </kendo:grid-toolbar>
        <kendo:dataSource pageSize="10">
     
      <kendo:dataSource-transport>
      <kendo:dataSource-transport-read url="employeeJson" type="GET"></kendo:dataSource-transport-read>
      <kendo:dataSource-transport-update url="employeeJson?update" type="POST"></kendo:dataSource-transport-update>
      <kendo:dataSource-transport-create url="getEmployees?create" type="POST"></kendo:dataSource-transport-create>
      <kendo:dataSource-transport-destroy url="getEmployees?delete" type="POST"></kendo:dataSource-transport-destroy>
         
    </kendo:dataSource-transport>


     
            
        <kendo:dataSource-schema >
     
    <kendo:dataSource-schema-model id="ref_id">
        
        
         
    <kendo:dataSource-schema-model-fields>
        
         <kendo:dataSource-schema-model-field name="Employees">
          <kendo:dataSource-schema-model-field-validation required="true"/>
       </kendo:dataSource-schema-model-field>
    <kendo:dataSource-schema-model-field name="ref_id" type="string" />
    <kendo:dataSource-schema-model-field name="passport_no" type="string" />
    <kendo:dataSource-schema-model-field name="surname" type="string" />
    <kendo:dataSource-schema-model-field name="dob" type="date" />
    <kendo:dataSource-schema-model-field name="cre_date" type="date" />
    <kendo:dataSource-schema-model-field name="enrol_no" type="string" />
     
    </kendo:dataSource-schema-model-fields>
    </kendo:dataSource-schema-model>
    </kendo:dataSource-schema>
          
        </kendo:dataSource>
        
        <kendo:grid-columns>
            
          <kendo:grid-column title="Refrence No" field="ref_id" />
          <kendo:grid-column title="Passport No" field="passport_no"/>
          <kendo:grid-column title="Surname" field="surname" />
          <kendo:grid-column title="Date Of Birth" field="dob"  format="{0:dd-MMM-yyyy}"/>
          <kendo:grid-column title="Create Date" field="cre_date" format="{0:dd-MMM-yyyy}" />
          <kendo:grid-column title="Enroment No" field="enrol_no"/>
          
           <kendo:grid-column>
        <kendo:grid-column-command>
          <kendo:grid-column-commandItem name="edit"></kendo:grid-column-commandItem>
          <kendo:grid-column-commandItem name="destroy"></kendo:grid-column-commandItem>
        </kendo:grid-column-command>
      </kendo:grid-column>
        </kendo:grid-columns>
        
      </kendo:grid>
    </body>
    </html>

    What im i doing wrong ?

Back to Top