Error: "Telerik.OpenAccess Express Edition Licensing: Not a connected express server."

10 posts, 0 answers
  1. Fabio Wada
    Fabio Wada avatar
    9 posts
    Member since:
    Aug 2005

    Posted 08 Jan 2009 Link to this post

    Hello,

          I'm trying to connect the express version with a MySQL (v5) on a remote server but keep getting the following error "Telerik.OpenAccess Express Edition Licensing: Not a connected express server.". Can someone please give me more details?

    Regards,
    Fabio
  2. Jan Blessenohl
    Admin
    Jan Blessenohl avatar
    707 posts

    Posted 09 Jan 2009 Link to this post

    Hi Fabio Wada,
    Is it working with a local server? Can you send me the exact server version?

    Kind regards,
    Jan Blessenohl
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  3. DevCraft banner
  4. Fabio Wada
    Fabio Wada avatar
    9 posts
    Member since:
    Aug 2005

    Posted 09 Jan 2009 Link to this post

    Jan,

        The ORM is able to obtain the tables and generate the source files, but when I try to connect or use the "OQL Query Browser" I get this message. I'm not able to test the solution on a local MySQL due to company policies. The version of MySQL is 5.0.16 running on Windows.

    Regrads,
    Fabio
  5. Thomas
    Admin
    Thomas avatar
    590 posts

    Posted 09 Jan 2009 Link to this post

    Hello Fabio,

    I've looked into this and you are right: the locality check is made, and you will not be able to connect to a remote server with the express edition (old Vanatec behavior). I've updated the code and the next version will not have this restriction. Thank you for pointing this out; I've given you some points for that.

    Best wishes,
    Thomas
  6. Aliaksei
    Aliaksei avatar
    7 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 20 Jan 2009 Link to this post

    Hello Telerik team,

    When do you plan to release a build of Telerik ORM Express with this fix?

    Because the problem still exists. When I try to run my application on a hosting provider's server (they have MySQL on a separate machine) I receive

    "Telerik.OpenAccess Express Edition Licensing: Not a connected express server."

    error.

    Thanks in advance,
    Aliaksei Harabchuk
  7. Aliaksei
    Aliaksei avatar
    7 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 20 Jan 2009 Link to this post

    In addition to previous post:
    After installing Telerik ORM Trial I receive the same error while trying to connect non-localhost MySQL server
    Could you please help to resolve this issue?
    Regards,
    Aliaksei
  8. Thomas
    Admin
    Thomas avatar
    590 posts

    Posted 21 Jan 2009 Link to this post

    Hi Aliaksei,

    did you recompile your app after installing the trial? Your license is enhanced into the assembly.
    We fixed some issue in this area and are working on a new version with full speed.

    Stay tuned!
    Thomas
  9. Aliaksei
    Aliaksei avatar
    7 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 22 Jan 2009 Link to this post

    Hello Thomas,

    Could you please send me intermediate (nightly) build of ORM Express. I don't care about potential bugs, the only thing I need is the fix with remote MySQL. And later when the official release will be ready I will switch on it.

    Thanks in advance,
    Aliaksei Harabchuk
  10. Peter Brunner
    Admin
    Peter Brunner avatar
    89 posts

    Posted 22 Jan 2009 Link to this post

    Hi Aliaksei,

    please be patient, we can not make internal releases available. You will see a new version shortly.

    Anyway, please follow the instructions provided (use the Trial version and recompile everything) because the issue touches only the Express version. So you should get it running with the current (trial) release and if not, we need to check if there is another issue.

    Thanks for your understanding.

    Sincerely yours,
    Peter Brunner
    the Telerik team

    Check out Telerik Trainer, the state of the art learning tool for Telerik products.
  11. Aliaksei
    Aliaksei avatar
    7 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 22 Jan 2009 Link to this post

    Hello Peter,

    I have recompiled my project with trial version as you suggested and now it works fine. Thank you!
    At least my current urgent issue is solved.

    I will be waiting for the next release.

    Regards,
    Aliaksei
Back to Top
DevCraft banner