Error hresult e_fail has been returned from a call to a COM component

4 posts, 0 answers
  1. Ryan
    Ryan avatar
    3 posts
    Member since:
    Mar 2011

    Posted 05 Jan 2012 Link to this post

    I am having major issue running my Telerik WP7 projects in Expression blend. My non-Telerik applications are working fine.

    Yesterday I uninstalled and reinstalled Expression (upgraded to Expression Studio Ultimate). Now after opening my application in Expression Blend I receive the following error: 

    Error hresult e_fail has been returned from a call to a COM component

    Here is the stack trace:

    at MS.Internal.XcpImports.CheckHResult(UInt32 hr)
    at MS.Internal.xcpImports.Collection_InsertValue[T](PresentationFrameworkCollection`1 collection, UInt32 index, CValue value)
    at MS.Internal.XcpImports.Collection_InsertDependencyObject[T](PresentationFrameworkCollection`1 collection, UInt32 index, DependencyObject value)
    at System.Windows.PresentationFrameworkCollection`1.InsertDependencyObject(int32 index, DependencyObject value)
    at System.Windows.Controls.UIElementCollection.InsertInternal(Int32 index, UIElement value)

    Any recommended actions to try here? I am anxious to get back to development.

    Thanks in advance.

  2. Victor
    Admin
    Victor avatar
    1148 posts
    Member since:
    Sep 2012

    Posted 06 Jan 2012 Link to this post

    H Ryan,

     Your support ticket regarding the same issue has been answered.

    All the best,
    Victor
    the Telerik team

    Explore the entire Telerik portfolio by downloading the Ultimate Collection trial package. Get it now >>

  3. David
    David avatar
    2 posts
    Member since:
    Jan 2012

    Posted 16 Jan 2012 Link to this post

    I am having the same exact problem, but I can't create a support ticket since I downloaded the trial. What is the solution to this? I have the exact same StackTrace.

    Thanks,
    David

  4. Victor
    Admin
    Victor avatar
    1148 posts
    Member since:
    Sep 2012

    Posted 16 Jan 2012 Link to this post

    Hi David,

     It seems that the WP7 SDK seemed to have become corrupt. The solution was to reinstall the SDK.

    Kind regards,
    Victor
    the Telerik team

    Explore the entire Telerik portfolio by downloading the Ultimate Collection trial package. Get it now >>

Back to Top