Can record tests in IE but cannot play them

8 posts, 0 answers
  1. Clement
    Clement avatar
    5 posts
    Member since:
    Feb 2012

    Posted 26 Apr 2012 Link to this post

    Hi,

    I'm investigating Test Sudio VS plugin however I'm running into an issue where I can succesfully record test with IE but cannot play them in IE.
    Tests play fine in Chrome.
    It's annoying because I also cannot do a "Run to here" as it starts IE even though I've selected Chrome.

    I'm using 32 bit XP and I've tried all the steps at:
    http://www.telerik.com/automated-testing-tools/support/documentation/user-guide/troubleshooting_guide/recording-problems/unable-to-launch-recorder.aspx 

    Any ideas ?
    Here is the log:

    27/04/2012 12:03:05 PM' - Using .Net Runtime version: '4.0.30319.239' for tests execution.
    '27/04/2012 12:03:05 PM' - Starting execution....
    '27/04/2012 12:03:05 PM' - Detected a Silverlight Test. Setting EnableSilverlight=True
    '27/04/2012 12:03:06 PM' - Failure detected during execution. Details:
    ------------------------------------------------------------
    '27/04/2012 12:03:06 PM' - System.ApplicationException: Exception thrown attempting to launch Internet Explorer. Please make sure Internet Explorer is properly installed and you are able to launch it. ---> System.Management.ManagementException: Not found 
       at System.Management.ManagementException.ThrowWithExtendedInfo(ManagementStatus errorCode)
       at System.Management.ManagementScope.InitializeGuts(Object o)
       at System.Management.ManagementScope.Initialize()
       at System.Management.ManagementObject.Initialize(Boolean getObject)
       at System.Management.ManagementObject.Get()
       at ArtOfTest.Common.Extensions.ProcessExtensions.GetParentProcess(Process process)
       at ArtOfTest.WebAii.BrowserSpecialized.InternetExplorer.InternetExplorerActions.LaunchNewBrowserInstance(Int32 timeout, ProcessWindowStyle windowStyle, String pipename)
       --- End of inner exception stack trace ---
       at ArtOfTest.WebAii.BrowserSpecialized.InternetExplorer.InternetExplorerActions.LaunchNewBrowserInstance(Int32 timeout, ProcessWindowStyle windowStyle, String pipename)
       at ArtOfTest.WebAii.Core.Manager.LaunchNewBrowser(BrowserType browserToLaunch, Boolean waitForBrowserToConnect, ProcessWindowStyle windowStyle, String arguments)
       at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.ExecutionEngine.InitializeWeb(ExecutionEngineCreateParams initParams)
       at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.TestExecuteProxy.CreateAndInitializeEngine(Test test, ExecutionEngineCreateParams cp)
       at ArtOfTest.WebAii.Design.Execution.TestExecuteProxy.ExecuteTest(ExecuteTestCommand command)
    ------------------------------------------------------------
    '27/04/2012 12:03:06 PM' - Test completed!

    Thanks

  2. Clement
    Clement avatar
    5 posts
    Member since:
    Feb 2012

    Posted 30 Apr 2012 Link to this post

    Anyone ?
  3. Ivaylo
    Admin
    Ivaylo avatar
    750 posts

    Posted 01 May 2012 Link to this post

    Hello Clement,

    Please excuse me for the delayed reply.

    Since you took a look at this article from our Troubleshooting Guide and performed the steps described there please confirm that you disabled all IE Add-ons which is a common fix for this error.

    Also, here are some other things to check:

    • Windows Updates - We've seen rolling back certain updates remedies issues similar to this.
    • IE Toolbars - If you've ruled out problematic Add-ons, there may be a toolbar interfering.
    • Anti-Virus - Do you run Anti-Virus software on your machine? Did it recently update? Does it plug in to the browser?
    I am almost certain that the clue should be something in the IE browser since your tests run with Chrome. Please also confirm that the IE is properly configured for Test Studio automation as described here. Which version of IE explorer you are using? Did you try to upgrade it to the latest version supported? Make sure you always run Visual Studio as Administrator in order to be able to launch the browser.  Here is an article how to start a program as administrator in Windows XP.

    Greetings,
    Ivaylo
    the Telerik team
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
  4. Clement
    Clement avatar
    5 posts
    Member since:
    Feb 2012

    Posted 02 May 2012 Link to this post

    I tried everything but still no success.
    I have no toolbar and have tried disabling all the addons, including silverlight and flash.

    I run windows xp / IE 8 (the most recent version runnable on XP).

    What would be the reason why I can record but not play ???

    Thanks
  5. Byron
    Admin
    Byron avatar
    184 posts

    Posted 02 May 2012 Link to this post

    Hi Clement,

    We would like to schedule a GoToMeeting to better understand your issue. Can you please let us know what timezone you are in and a time that would be convenient for you to meet? We're located in Austin ,TX which is Central time.

    Greetings,
    Byron
    the Telerik team
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
  6. Clement
    Clement avatar
    5 posts
    Member since:
    Feb 2012

    Posted 02 May 2012 Link to this post

    Hi,

    My time zone is Sydney, Australia. I can do most weeks days at standard office hours.
    Is it ok for you to do 9am Sydney, which I think is 6pm Austin ? Friday 4th ?
    Do I need to install something ?

    Thanks
  7. Byron
    Admin
    Byron avatar
    184 posts

    Posted 03 May 2012 Link to this post

    Hi Clement,

    I have scheduled a meeting for 06:00:00 p.m. Thursday May 3 Austin time (UTC - 6),
    09:00:00 a.m. Friday May 4, 2012 Sydney time (UTC +10).


    1.  Please join my meeting. https://www2.gotomeeting.com/join/969275098

    2.  Use your microphone and speakers (VoIP) - a headset is recommended.  Or, call in using your telephone.

    Dial +1 (213) 493-0606
    Access Code: 969-275-098
    Audio PIN: Shown after joining the meeting
    Meeting ID: 969-275-098

    Greetings,

    Byron
    the Telerik team
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
  8. Cody
    Admin
    Cody avatar
    3360 posts

    Posted 03 May 2012 Link to this post

    Hi,

    Sorry for the audio confusion. Please try this new meeting with Australia phone number:

    1.  Please join my meeting.

    https://www2.gotomeeting.com/join/622038714

    2.  Use your microphone and speakers (VoIP) - a headset is recommended.  Or, call in using your telephone.

    Australia: +61 (0) 2 9037 1944

    United States: +1 (773) 945-1031

    Access Code: 622-038-714

    Audio PIN: Shown after joining the meeting

    Meeting ID: 622-038-714

    GoToMeeting®

    Online Meetings Made Easy™


    Kind regards,
    Cody
    the Telerik team
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
Back to Top
  Cast Your Vote at DevPro Connections! Cast Your Vote at  Win IT Pro Connections!