Wizard Validation not working?

3 posts, 0 answers
  1. Jeff
    Jeff avatar
    10 posts
    Member since:
    Jan 2015

    Posted 14 May 2015 Link to this post

    Hi all,

     I've been kinda pulling my hair out over this one, I'm trying to get Wizard validation working and I don't know if its just something in my project or what, but no matter what I do, they will not fire.  I've gone as far as copying the example from the Wizard Validation article (http://www.telerik.com/help/aspnet-ajax/wizard-validation.html) and it still will not fire.

    Am I missing something? Maybe some project level setting? Like I said, I feel like I'm taking crazy pills :P Thanks in advance! 


    My entire test page, the validation does not fire:

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
    <head runat="server">
        <title>Telerik ASP.NET Example</title>
        <form id="form1" runat="server">
            <telerik:RadScriptManager runat="server" ID="RadScriptManager1" />
            <telerik:RadSkinManager ID="RadSkinManager1" runat="server" ShowChooser="true" />
                <telerik:RadWizard ID="RadWizard6" runat="server">
                        <telerik:RadWizardStep ID="RadWizardStep1" CausesValidation="true" Title="Personal Info" runat="server" StepType="Step" ValidationGroup="personalInfo">
                            <div class="inputWapper first">
                                <asp:Label ID="Label3" Text="First Name: *" runat="server" AssociatedControlID="FirstNameTextBox" />
                                <telerik:RadTextBox ID="FirstNameTextBox" runat="server" ValidationGroup="personalInfo" Width="320px"></telerik:RadTextBox>
                                <asp:RequiredFieldValidator ID="FirstNameRequiredFieldValidator" runat="server" ControlToValidate="FirstNameTextBox" EnableClientScript="true" ValidationGroup="personalInfo" ErrorMessage="required field" CssClass="validator" ForeColor="Red"></asp:RequiredFieldValidator>
                        <telerik:RadWizardStep Title="SecondStep">
                            <asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox>

  2. Plamen
    Plamen avatar
    2723 posts

    Posted 15 May 2015 Link to this post

    Hi Jeff,

    I have copied and pasted the code provided and it worked correctly at my side. In such case the issue may be caused by the Unobtrusive validation in .NET 4.5. You can solve the issue as it is described in this help topic or by adding the following line in your web config :


      <add key="ValidationSettings:UnobtrusiveValidationMode" value="None" />


    Hope this information will help you solve the issue. If you need further assistance please don't hesitate to contact us again.

  3. DevCraft R3 2016 release webinar banner
  4. Jeff
    Jeff avatar
    10 posts
    Member since:
    Jan 2015

    Posted 15 May 2015 in reply to Plamen Link to this post

    That fixed it! Thanks! :)
Back to Top