telerik.web.ui.skins.dll missing

18 posts, 0 answers
  1. Richard Freeman
    Richard Freeman avatar
    9 posts
    Member since:
    Mar 2010

    Posted 28 Jan 2012 Link to this post

    I've just run the upgrade wizard from an early Q2 2011 to Q3 2011 and got the expected error in respect of skins now being outside the web.ui.dll file.

    I am however having trouble finding the skins.dll file to reference  - I've searched all my hard disks to no avail.  It's certainly not in the project /bin folder either.  I then looked for the location that the installer puts *any* of the Q3 2011 telerik files and couldn't find a directory - I presume it just inserts the relevant files as necessary in a project rather than store in /program files or somesuch.

    How should I go about getting the skins.dll so that I can put it in my /bin and reference it in my project?

    Thanks
    Rich.
  2. Jayesh Goyani
    Jayesh Goyani avatar
    2733 posts
    Member since:
    May 2010

    Posted 29 Jan 2012 Link to this post

    Hello,


    Please follow below steps. ( in attached files)
    It will add skin.dll automatically in your project.


    Thanks,
    Jayesh Goyani
  3. Richard Freeman
    Richard Freeman avatar
    9 posts
    Member since:
    Mar 2010

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post

    Thanks Jayesh, but my dialog looks different to yours (see attached).  Running through the dialog doesn't result in the project being fixed.

    The only options I have in the drop down are "None" and "Default".

    Rich

  4. Kate
    Admin
    Kate avatar
    1898 posts

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post

    Hello Richard,

    Please make sure that you have the Telerik.Web.UI.Skins.dll file included in your bin folder since we moved all of the skins except for the Default skin in the above mentioned assembly file. For more detailed information I would suggest that you refer to this post that explains in details the changes. I would also suggest that you take a look at the following forum post: Separate Skin Assembly in RadControls for ASP.NET AJAX with Q3 2011

    Regards,
    Kate
    the Telerik team
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to their blog feed now
  5. Richard Freeman
    Richard Freeman avatar
    9 posts
    Member since:
    Mar 2010

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post

    Hi Kate,

    Thanks for the response.  I can confirm I *don't* have the skins.dll file in /bin (or indeed anywhere else on the PC it seems - not sure where Telerik unpacks its files to - haven't been able to find that either).

    If I had a copy of the skins.dll I'd copy it into my solution, but I'm afraid I don't.  It seems that the wizard doesn't believe I'm using any skins and therefore didn't give me the skins.dll at conversion time.

    Best,
    Rich
  6. Kate
    Admin
    Kate avatar
    1898 posts

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post


    With the default installation of the controls the assembly files (dll files) should be located in C:\Program Files\Telerik\RadControls for ASP.NET AJAX [your version of the controls]\Bin35

    Greetings,
    Kate
    the Telerik team
    If you want to get updates on new releases, tips and tricks and sneak peeks at our product labs directly from the developers working on the RadControls for ASP.NET AJAX, subscribe to their blog feed now
  7. Jayesh Goyani
    Jayesh Goyani avatar
    2733 posts
    Member since:
    May 2010

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post

    Hello Richard ,

    Please check attached file.


    Thanks,
    Jayesh Goyani
  8. Richard Freeman
    Richard Freeman avatar
    9 posts
    Member since:
    Mar 2010

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post

    Kate, Jayesh,

    Please see attached... no sign of the latest install of RadControls.  I have no idea where the files are going I'm afraid.

    I've searched the whole PC and can't seem to find them.

    Is there a way to find out where the wizard thinks it is saving the update?

    Thanks
    Rich

  9. Kit Cat
    Kit Cat  avatar
    8 posts
    Member since:
    Oct 2010

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post

    Richard,

    From the picture you sent it seems that you have only the Q3 2010 version of the controls installed. So, it is expected that with the old version of the controls you can not find the necessary files. However, it is possible that during the installation precess you changed the location of the files.  You could either try to find them (you could look for Telerik.Web.UI.Skins.dll file in your computer) or try install the latest version again (so you can check where the needed files are located).   

    Best,
    Kit Cat
  10. Richard Freeman
    Richard Freeman avatar
    9 posts
    Member since:
    Mar 2010

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post

    Hi Kit Kat,

    Yes - I've tried reinstalling it.  I'm using the latest version.  The wizard has upgraded my project (well it says it has).  My project does refer to the latest dll (see attached).

    Am baffled...

    R.
  11. Kit Cat
    Kit Cat  avatar
    8 posts
    Member since:
    Oct 2010

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post

    Did you looked for the files in this location E:\Dropbox\IMS Portal\ProjectOnline\bin (see the attached image) ?
  12. Richard Freeman
    Richard Freeman avatar
    9 posts
    Member since:
    Mar 2010

    Posted 30 Jan 2012 Link to this post

    Yes I did - nothing there - see attached.

    R.
  13. Richard Freeman
    Richard Freeman avatar
    9 posts
    Member since:
    Mar 2010

    Posted 31 Jan 2012 Link to this post

    I guess I should raise a support ticket - it seems a bit of a weird one.

    Thanks anyways guys
    Rich.
  14. Serge Shishov
    Serge Shishov avatar
    2 posts
    Member since:
    Jan 2010

    Posted 02 Feb 2012 Link to this post

    I am having exactly the same issue.  I updated today using Wizard (from Visual Studio) - and having the same issues described above. 
    I am downloading it now from the website to see if that version has everything...
  15. Serge Shishov
    Serge Shishov avatar
    2 posts
    Member since:
    Jan 2010

    Posted 02 Feb 2012 Link to this post

    Ok, this worked for me:
    1. I downloaded full package for this version directly from the Telerik website (vs using Wizard that I did earlier).
    2. Ran the install (this time I got the package demo under Telerik folder) .
    3. Opened a "clean" version of the project (the one that has previous set of Telerik controls) that I tried to upgrade earlier.
    4. Ran the Wizard again.
    Everything seemed to upgrade fine.
  16. Liviu Ciocoiu
    Liviu Ciocoiu avatar
    1 posts
    Member since:
    Aug 2013

    Posted 18 Sep 2013 Link to this post

    You could not make it more simpler. Thank you.
  17. Dsp
    Dsp avatar
    2 posts
    Member since:
    Jan 2013

    Posted 06 Mar 2014 in reply to Jayesh Goyani Link to this post

    Hello Goyani,

    How to find Telerik.OpenAccess.Config.dll .We are using Q2 2012.

    Our project is running successfully but in server showing Open access error at the first instance(startpage) of the project.In some systems showing this error and i am trying to add the Telerik.OpenAccess.Config.dl  but unable to find the reference.

    Thanks,
    Phani
  18. baha
    baha avatar
    1 posts
    Member since:
    Jan 2017

    Posted 10 Feb in reply to Kate Link to this post

    hi Kate

    thanks for help.i have same problem as rechard freeman and can fix that with your guidance

Back to Top