RadEditor Issue in SharePoint Alerts

4 posts, 0 answers
  1. Charles Faramarzirad
    Charles Faramarzirad avatar
    14 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 24 Sep 2009 Link to this post

    Hi we noticed an issue that we think has to do with the implementation of RadEditor Light.  The issue has to do with Alerts on lists and what that content contains when alerts are sent.
    When a list item is modified the expected behaviour is that subsequent alerts will let you know what was changed and what wasn't changed.  please view this link for the screen shot..

    screen shot 1

    You will notice that "Notes" was changed and thus you get the line across the old content + the new content.  The other columns such as Details (which at this time is using regular SharePoint Rich Text Editor) does not show anything, because nothing has changed.

    upon changing the rich text editor to a Moss Radeditor Light,
    screen shot 2
    You can see that we're not changing anything , and that it is indeed using a rad editor. When we hit ok, and email gets sent that has this unexpected behaviour

    unexpected behaviour

    as you can see, even if we dont' make any modifications, the fields that use rad editor light will always have the "edited" tag as well as the line across the old text.  This seems like bug to me, and I want to know how and if there is a fix for this issue... thanks


  2. Stanimir
    Stanimir avatar
    1653 posts

    Posted 28 Sep 2009 Link to this post

    Hi Charles,

    We are aware of this problem. The reason for this is that every time you modify the list MOSS automatically wraps the content in a div element, which looks something like this.
    <div class="ExternalClass729ADB4ACB2840C5994C046A16AA30BC"

    Unfortunately we have not been able to find work around for this issue so far.

    Kind regards,
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.

  3. Edward
    Edward avatar
    1 posts
    Member since:
    Jan 2012

    Posted 03 Jan 2012 Link to this post

    Has there been any solution to this. I currently have an installation of SharePoint 2007 that have the exact issue as previous stated however it just started happening about a month ago. We are using Rad_Moss_Editor_4_5_6 version. We are currently at SP 2 for both WSS and MOSS. Any help would be appreciated.
  4. Rumen
    Rumen avatar
    12782 posts

    Posted 04 Jan 2012 Link to this post


    This MOSS behavior is not fixed and one <div class="ExternalClass3FACC50A49924CDCAFE1AB5E54A7919F"> element will be added by MOSS after the editor content has been submitted. Unfortunately, we cannot stop it because this change is done by MOSS filters after submitting the editor's content.

    the Telerik team
    Learn how the Telerik controls can be integrated in SharePoint 2007/2010 from this resource. To watch them in action, explore our online SharePoint 2010 and SharePoint 2007 demo sites.
Back to Top