Datepicker popup not showing

5 posts, 0 answers
  1. Geejay
    Geejay avatar
    45 posts
    Member since:
    Feb 2007

    Posted 06 Apr 2016 Link to this post

    Hello Telerik team,

    I have a weird problem with the datepickers on the production site.

    Since I migrated the Telerik.Web.UI.DLL, Telerik.Web.UI.Skins.DLL and Telerik.Web.Design.DLL from 2014.3.1002.40 to 2016.1.322.40 the popups of my datepicker, datetimepicker, Timepicker and MonthYearpicker don't work anymore on my costumers website. The page flickers somewhat when clicking the control and the horizontal scrollbars appears shortly at the bottom of the browsers window but that's it. In my own Visual Studio environment all's working well. If I migrate back to the previous DLL's it's working again.

    I can't find out where the problem lies, I've checked everything (I think). Do you have any clue?

    Many thanks,

    Geert Jansen

  2. Viktor Tachev
    Admin
    Viktor Tachev avatar
    1644 posts

    Posted 07 Apr 2016 Link to this post

    Hi Geert,

    If the popup of the pickers is not displayed this can indicate JavaScript error. Would you open the browser console by pressing F12 and see if there are any errors listed?

    As the popup is opened via client-side code any JavaScript errors would interfere with the normal operation of the picker controls.

    Regards,
    Viktor Tachev
    Telerik
    Do you need help with upgrading your ASP.NET AJAX, WPF or WinForms projects? Check the Telerik API Analyzer and share your thoughts.
  3. Miguel
    Miguel avatar
    16 posts
    Member since:
    Mar 2011

    Posted 15 Dec 2016 Link to this post

    Hi, I have pretty much the same issue.

    Using Telerik 2016 Q2, the Datapicker popup does not shows under IE11, but it works OK on Chrome and Edge (it works OK in the Web demo app). Since I'm not proficient on Web programming, I have difficulties to fix this. The problem happens in my dev. pc, I do not have a production site yet.

    After running the application I detach VS2015 debugger and then press F12 on IE11. The login page has some issues pointed out in the debugger and console, but after login to the application and opening the webpage that contains the datapicker there are not errors at all.

    can you please shed some light to get this fixed? Thanks.

     

  4. Viktor Tachev
    Admin
    Viktor Tachev avatar
    1644 posts

    Posted 20 Dec 2016 Link to this post

    Hello Miguel,

    By default IE opens all intranet pages in Compatibility Mode. However, this mode is not supported by the controls as it uses IE7 rendering.

    Make sure that Internet Explorer is not running in Compatibitily mode. Check out the following article that describes how you can disable Compatibility in IE.



    Regards,
    Viktor Tachev
    Telerik by Progress
    Try our brand new, jQuery-free Angular 2 components built from ground-up which deliver the business app essential building blocks - a grid component, data visualization (charts) and form elements.
  5. Miguel
    Miguel avatar
    16 posts
    Member since:
    Mar 2011

    Posted 20 Dec 2016 in reply to Viktor Tachev Link to this post

    Thanks Viktor it work ok now on Edge, Chrome and IE11/
Back to Top