Blend 3 cannot create control template

4 posts, 0 answers
  1. brian
    brian avatar
    21 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 19 Jul 2009 Link to this post

    Hi

    Im using the latest SL3 internal build and trying to create a control template in blend 3 in the normal way. Unfortunately the "Edit template | Edit a copy" option is greyed out only 'create empty' is available.

    Any ideas?
  2. Kiril Stanoev
    Admin
    Kiril Stanoev avatar
    1511 posts

    Posted 20 Jul 2009 Link to this post

    Hi Brian,

    I was not able to reproduce the issue. Please make sure you have downloaded the latest binaries (2009.2. 701). I am attaching a sample project that I created using the steps you mentioned. Have a look at it and if you encounter any problems, let us know.

    Best wishes,
    Kiril Stanoev
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  3. DevCraft banner
  4. brian
    brian avatar
    21 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 20 Jul 2009 Link to this post

    Hi

    Thanks for your reply, I found it was because the mediaplayer control was inside a popup control. I guess there might be a blend bug causing that.

    Brian
  5. Kiril Stanoev
    Admin
    Kiril Stanoev avatar
    1511 posts

    Posted 21 Jul 2009 Link to this post

    Hi Brian,

    The reason is that the PopUp is closed by default and children have no templates applied.

    What you want to do is select the PopUp and set the "IsOpen" property to True. You'll then be able to edit a copy of RadMediaPlayer's ControlTemplate.

    Give it a try and let me know how it works for you.

    Greetings,
    Kiril Stanoev
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
Back to Top