XAxis values showing on YAxis

Thread is closed for posting
3 posts, 0 answers
  1. Oliver
    Oliver avatar
    4 posts
    Member since:
    Apr 2008

    Posted 10 Aug 2011 Link to this post

    Hello ... I built following simple chart binding to a sql datasource (stored procedure / pivot table)

    <telerik:RadChart
                        ID="RC_Line1" runat="server"
                        DataSourceID="SDS_Chart_Line1"
                        DefaultType="Line"
                        Skin="Office2007"
                        AutoLayout="True"
                        SeriesPalette="Pal1"
                        Height="600px"
                        Width="800px"
                        IntelligentLabelsEnabled="True">
                        <CustomPalettes>
                            <telerik:Palette Name="Pal1">
                                <Items>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="Yellow" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="Blue" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="Red" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="Orange" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="Green" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="Cyan" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="Magenta" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="Gray" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="FloralWhite" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                    <telerik:PaletteItem MainColor="Turquoise" SecondColor="Black"></telerik:PaletteItem>
                                </Items>
                            </telerik:Palette>
                        </CustomPalettes>
                        <Appearance Border-Visible="False"></Appearance>
                        <ChartTitle>
                            <Appearance>
                                <FillStyle MainColor=""></FillStyle>
                            </Appearance>
                            <TextBlock Text="Pappas AUT">
                                <Appearance TextProperties-Font="Arial, 18px" TextProperties-Color="Black"></Appearance>
                            </TextBlock>
                        </ChartTitle>
                        <Legend>
                            <Appearance Position-AlignedPosition="Right">
                                <ItemTextAppearance TextProperties-Color="Black"></ItemTextAppearance>
                                <ItemMarkerAppearance Figure="Square"></ItemMarkerAppearance>
                                <Border Visible="False" />
                            </Appearance>
                        </Legend>
                        <PlotArea>
                            <XAxis DataLabelsColumn="Year" LayoutMode="Normal"></XAxis>
                            <YAxis><Appearance MinorGridLines-Visible="False"></Appearance></YAxis>
                        </PlotArea>
                    </telerik:RadChart>


    My problem is, that column "year" is displaying on the yaxis (values 2005, 2006 ...) ... if I change the sql statement to
    "SELECT 'Y' + CONVERT(VARCHAR(4),YEAR) as Year" the issue is gone.

    Thank you...
  2. Yavor
    Admin
    Yavor avatar
    11 posts

    Posted 12 Aug 2011 Link to this post

    Hi Oliver,

    Based on the supplied information, it is hard to determine what is causing this unwanted behavior. If the issue persists, you can open a formal support ticket, and send us a small working project, demonstrating your setup, along with the unwanted behavior. We will review it locally, and advise you further.

    Regards,
    Yavor
    the Telerik team

    Browse the vast support resources we have to jump start your development with RadControls for ASP.NET AJAX. See how to integrate our AJAX controls seamlessly in SharePoint 2007/2010 visiting our common SharePoint portal.

  3. UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017
  4. Oliver
    Oliver avatar
    4 posts
    Member since:
    Apr 2008

    Posted 12 Aug 2011 Link to this post

    Thank you ... I opened a support ticket with a sample attached...
Back to Top