TimeOut Error

8 posts, 0 answers
  1. Maman
    Maman avatar
    4 posts
    Member since:
    Jun 2007

    Posted 04 Jun 2007 Link to this post

    Hi, if I click on Image Manager on my Site  see this Web Event: 

    Event code: 3001

    Event message: The request has been aborted.

    Event time: 4.6.2007 20:27:36

    Event time (UTC): 4.6.2007 18:27:36

    Event ID: f7b1522dffa247b984d3153ecd8c1e9b

    Event sequence: 293

    Event occurrence: 1

    Event detail code: 0

    Application information:

    Application domain: /LM/W3SVC/805128078/Root-1-128254545208830901

    Trust level: WSS_Minimal

    Application Virtual Path: /

    Application Path: xxxxx
    Machine name: xxxxx

    Process information:

    Process ID: 16640

    Process name: w3wp.exe

    Account name: \xxxxx

    Exception information:

    Exception type: HttpException

    Exception message: Request timed out.

    Request information:

    Request URL: xxxxx_wpresources/RadEditorSharePoint/4.1.0.0__1f131a624888eeed/RadControls/Editor/Dialog.aspx?dialog=ImageManager&editorID=ctl00_m_g_8e4525dc_9402_4e9a_9432_22dc2ddbf639_ctl00_ctl04_ctl01_ctl00_ctl00_ctl04_ctl00_ctl00_RadTextField&useSession=0&sessionID2=0a803314-b40c-3c34-99d5-115f5ec165bc&language=en_US&UseEmbeddedScripts=yes

    Request path: /_wpresources/RadEditorSharePoint/4.1.0.0__1f131a624888eeed/RadControls/Editor/Dialog.aspx

    User host address: xxxxx

    User: xxxxx

    Is authenticated: True

    Authentication Type: NTLM

    Thread account name: xxxxx

    Thread information:

    Thread ID: 1

    Thread account name: xxxxx

    Is impersonating: False

    Stack trace:

    Custom event details:

    omoc na http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.



     

  2. Lini
    Admin
    Lini avatar
    2144 posts

    Posted 05 Jun 2007 Link to this post

    Hello Maman,

    We are not sure about the exact cause of this error (you are the first to report it). The timeout can occur for a number of reasons - error in the dialog, not enough server resources, etc.

    Does the Image Manager open the next time you click it in the editor toolbar? Is there anything specific in your site configuration that might delay the dialog loading (e.g. you have a large number of document libraries)?

    Sincerely yours,
    Lini
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center

  3. Maman
    Maman avatar
    4 posts
    Member since:
    Jun 2007

    Posted 05 Jun 2007 Link to this post

    Yes Does everyt click on Image Manager, but not on every site, only some sites. Team Work Site. Small site with max 30 library/list and max 500 documents.

    This problem is critical, becouse is repeated. Server farm is very power. Not HW problem.
  4. Lini
    Admin
    Lini avatar
    2144 posts

    Posted 05 Jun 2007 Link to this post

    Hi Maman,

    Thank you for the additional information, but unfortunately I am still not able to reproduce the problem here. I have a MOSS installation, where I created a new Team Site. I created some new libraries (document, picture, wiki, etc.) in this new team site. Then I enabled the List editor features from the site settings page and tried the editor in several locations (adding a new announcement from the home page, editing a page in the wiki library, etc.). The image manager dialog loaded fine in all cases. Could you tell me if there is something specific about the sites in question? Also, review the Sharepoint log files around the time when the timeouts occur and see if there is an additional exception or warning.

    As a workaround, you can replace our image manager dialog with the original MOSS asset picker. Open the list editor's tools file (\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\web server extensions\wpresources\RadEditorSharePoint\4.1.0.0__1f131a624888eeed\RadControls\Editor\ListToolsFile.xml) and rename the ImageManager tool to MOSSImageManager:

    <tool name="MOSSImageManager" />

    Note that you need to copy the updated tools file to your other web front servers if you have more than one in the MOSS farm.


    Regards,
    Lini
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
  5. Maman
    Maman avatar
    4 posts
    Member since:
    Jun 2007

    Posted 05 Jun 2007 Link to this post

    My college have same problem with new version editor MOSS on others MOSS 2007 farm with every second page. This problem is only some work  space always. This site is Team Work Site, have 3 phoho library with czech name (ěščřžýáíé), 31 document library with 570 documents, 15 lists (77000 items), one forum and two wiki page library and KPI library and Report Center. Cannot this problem with czech language? Big problem, I wont maybee buy this product for my company, now i am not sure of compatibility with MOSS 2007 Czech in big farm :(
  6. Lini
    Admin
    Lini avatar
    2144 posts

    Posted 05 Jun 2007 Link to this post

    Hello Maman,

    You can easily verify if the language plays any role in the problem. Simply create a new photo library on one of the sites where the editor dialog works and see if that breaks it. Also, you can try the workaround I mentioned in the previous message about using the default MOSS asset picker. Microsoft assured us that the asset picker is cross-browser compliant so you should have no problem using it both on Windows and Mac platforms.

    Best wishes,
    Lini
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
  7. Maman
    Maman avatar
    4 posts
    Member since:
    Jun 2007

    Posted 05 Jun 2007 Link to this post

    I testing and if I have library image or image with charakters (ěščřžýáíéĚŠČŘŽÝÁ) timeout problem with image editor... MOSSImageManager not good... , thi is not solvent
  8. Lini
    Admin
    Lini avatar
    2144 posts

    Posted 07 Jun 2007 Link to this post

    Hello Maman,

    We tested the editor using picture libraries and images, which contain some (all) of the special characters that you listed, but we are still unable to reproduce the problem. The only irregular behavior was that if the name of a picture library contained special characters, they were stripped in the file browser view of the image manager.

    We will investigate the problem some more. If you find out some more information, which might be of use to us, we will be thankful.

    Kind regards,
    Lini
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
Back to Top