Tile icon and notifications not displayed

2 posts, 0 answers
  1. Christoph
    Christoph avatar
    15 posts
    Member since:
    Aug 2013

    Posted 10 Jun 2014 Link to this post

    Even though I have set the tile icons, they are not getting displayed on the windows phone. I was setting them in the windows client but I only get an empty rectange where the icon should be displayed inside the tile.

    Even when I push a tile notification down the device, the tile does not get updated or anything. Toast notifications work fine.

    Is there anything else I need to configure to make the tile look and behave correctly?

    Thanks,
    Christoph
  2. Tina Stancheva
    Admin
    Tina Stancheva avatar
    3298 posts

    Posted 13 Jun 2014 Link to this post

    Hi Christoph,

    Although I am not sure what exactly you see as a tile, I believe that the issue might be coming from the format of the iconic tiles you use.

    When you pass an iconic tile to Windows Phone, it converts all colored pixels to white pixels and then displays the converted tile. So if you have a square tile without transparent pixels, the result will be a white square. If this is what you're seeing, then what you need to do is to have a transparent background and color only these pixels that you want to be displayed from Windows Phone.

    Please give this a try and let us know if it helps.

    Regards,
    Tina Stancheva
    Telerik
     

    Share what you think about AppBuilder and Telerik Platform with us in our feedback portal, so we can become even better!

     
Back to Top