Test Studio and Testing Framework

4 posts, 0 answers
  1. Ewin
    Ewin avatar
    9 posts
    Member since:
    Jan 2012

    Posted 21 Aug 2013 Link to this post

    Hello,
    I am trying to do something simple like trying to the sample webaii test to launch its browser and complete its test by going to wikipedia and type in test studio and click go and confirm that it appears.

    So from what I am experiencing, I have my work computer that has Test Studio on it and I used the sample test on it.  When I have it run, it rans completely fine as expected.

    But on my home computer and a virtual machine, (Windows 8 with Visual Studio Professional) when the test starts to launchnewbrowser(), it hangs there and does nothing until it gets the timeoutexception. 

    Is this happening to anyone else?
  2. Cody
    Admin
    Cody avatar
    3360 posts

    Posted 21 Aug 2013 Link to this post

    Hi Ewin,

    I realize this is not obvious, but please try launching Visual Studio "as administrator". Our VS plug-in requires administrator level access before Windows will allow it to hook into the browser in order to control it. Unfortunately Windows won't tell us whether or not VS is running at the required level. It will simply silently block our attempts to connect to the browser.

    Regards,
    Cody
    Telerik
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
  3. Ewin
    Ewin avatar
    9 posts
    Member since:
    Jan 2012

    Posted 21 Aug 2013 Link to this post

    Man, something so simple fixed the problem. 

    Thanks. 
  4. Cody
    Admin
    Cody avatar
    3360 posts

    Posted 21 Aug 2013 Link to this post

    Hello Ewin,

    Thank you for the update and glad I could assist!

    Regards,
    Cody
    Telerik
    Quickly become an expert in Test Studio, check out our new training sessions!
    Test Studio Trainings
Back to Top