telerik skins not recognized by visual studio designer

3 posts, 0 answers
  1. ck
    ck avatar
    28 posts
    Member since:
    Mar 2013

    Posted 18 Apr 2013 Link to this post

    using visual studio 2012 professional update 2 and Telerik RadControls for ASP.NET AJAX VSExtensions Package v2013.1.219.
    I created a RadControls application and in the wizard, i set the default skin to Office2010Blue. i got the Telerik.Web.UI.Skins assembly automatically referenced. Whenever i use a telerik control, i cannot set any skin other than the default in the designer, if i open the drop down to select one i get a message that says : " No skins assembly found. To use the built-in skins, please add a reference to Telerik.Web.UI.Skins.dll or copy it to the Bin folder of your application and reload the solution in visual studio.

    please advise
  2. MasterChiefMasterChef
    MasterChiefMasterChef avatar
    152 posts
    Member since:
    Jan 2013

    Posted 18 Apr 2013 Link to this post

    Hi ck,

    Can you check to see if the Telerik skins is added to your project as a reference? It should be there called Telerik.Web.UI.Skins. This seems to be a recurring problem with a small percentage of users. Most were able to solve the issue by uninstalling & reinstalling RadControls for AJAX. Give it a try and see if this solves your problem. http://www.telerik.com/community/forums/aspnet-ajax/general-discussions/no-skin-assembly-found.aspx

    Hopefully this helps,
    Master Chief
  3. UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017
  4. ck
    ck avatar
    28 posts
    Member since:
    Mar 2013

    Posted 19 Apr 2013 Link to this post

    as i mentioned the reference to the dll is automatically added when i create the project. I'll give it a try but i doubt it'd work.
Back to Top