Reusable Content

47 posts, 0 answers
  1. Christopher
    Christopher avatar
    6 posts
    Member since:
    Dec 2007

    Posted 17 Jul 2008 Link to this post

    Hi,

    I've read in a few places that the reusable content functionality found in MOSS WCM doesn't work correctly when using the Telerik RAD Editor.

    We're looking to purchase the RAD Editor for our SharePoint WCM offering, but would like clarification around what exactly does and doesn't work regarding reusable content.

    A lot of the postings I've found were from last year - I wondered what the current state of play is regarding this - have the issues been fixed ?

    Any help appreciated.

    Kind Regards,

    Chris
  2. George
    Admin
    George avatar
    859 posts

    Posted 21 Jul 2008 Link to this post

    Hi Christopher,

    There is a problem with the automatic update mechanism. We are currently working on that problem, but due to it's specifics and complexity we cannot provide an exact ETA when it is going to be fixed. Once it is solved, we will include the fix in the code and release an update.

    I hope this helps.

    Best wishes,
    George
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
  3. Richard Finn
    Richard Finn avatar
    10 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 25 Oct 2008 Link to this post

    I have fixed the RadEditor in MOSS so that the Reusable Content is now working.  Please let me know if you would like to see the code that makes this possible.
  4. domack
    domack avatar
    16 posts
    Member since:
    Aug 2007

    Posted 27 Oct 2008 Link to this post

    Even though we skipped Reusable Content in our current project I think we might need this in the future, so if you can supply any example/code of how you solved this it would be very interesting!

    Good work!,
    /Marcus





  5. Stefan Vidlund
    Stefan Vidlund avatar
    1 posts
    Member since:
    Aug 2004

    Posted 05 May 2009 Link to this post

    I cannot find anywhere that this problem is solved yet, and it start to become crucial for our solution that we can handle updates in the reusable content functionality. If this isn't solved soon we have to either stop using the RAD Editor or re-build the page layouts in some clever way so that the functionality can be used in SOME way... If you have a solution on this problem it would be VERY nice to get more information on this! And if this is a real solution, why haven't this been picked up in the product yet?
  6. Richard Finn
    Richard Finn avatar
    10 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 05 May 2009 Link to this post

    Here's the link for where I posted the reusable content fix

    http://www.codeplex.com/sptelerikrcfix

    -Rich Finn
  7. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 07 May 2009 Link to this post

    Hello Richard Finn,

    Thank you for the provided information. We will implement the fix of the reusable content in SP2 of RadControls for ASP.NET AJAX, which is scheduled for the end of the mount.

    Regards,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  8. Gil Canare
    Gil Canare avatar
    3 posts
    Member since:
    Feb 2009

    Posted 20 May 2009 Link to this post

    Can you confirm if this is still going to be included in SP2 and when the expected date of release will be?

    Thanks!

  9. Lini
    Admin
    Lini avatar
    2144 posts

    Posted 22 May 2009 Link to this post

    Hi,

    The RadEditor for MOSS update is planned one week from now (next Friday). The reusable content fix for the WCM editor field will be added in this update.

    Greetings,
    Lini
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  10. License Developer
    License Developer avatar
    3 posts
    Member since:
    Oct 2007

    Posted 21 Jun 2009 Link to this post

    Was the fix for reusable content released as stated in the may 22nd post? I purchased the Rad Editor 2 years ago and wasn't able to implement it because we rely on reusable content..
  11. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 22 Jun 2009 Link to this post

    Hi ,

    The issue with the reusable content is fixed in the latest version or RadEditor, which is 5.4.1 now. You can download free trial by going to the Downloads section of your account then you click on free trials and then click on the Visual Studio Extensions, DLLs, Scripts, Source Code, DNN and MOSS wrappers ... link. I attached an image where you can see the page with the trial archive.

    I hope this helps.


    Greetings,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  12. Frederik Østerbye
    Frederik Østerbye avatar
    2 posts
    Member since:
    Jul 2009

    Posted 30 Jul 2009 Link to this post

    Hi there

    We've wondered whether to upgrade our version of radEditor. The purpose of the upgrade is solely to be able to use the reusable content feature, which does not work in our current version which is 4.4.0.0.

    We've installed the trial version of radEditor v. 5.5.0.0 correctly and are able to edit content with the upgraded editor.
    Although the editor seems to be correctly installed we are not able to update the reusable content items from the reusable content list.

    Best regards
    Frederik Østerbye
  13. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 31 Jul 2009 Link to this post

    Hi Frederik Frederik,

    When you are using the latest version of RadEditor for MOSS you can insert reusable content in every scenario (web part, list, WCM). How ever the update function is available only in WCM scenario. In the current version of RadEditor for MOSS 5.5.0 there is a known bug with the update functionality if you replace the original PublishingWebControls:RichHtmlField field with telerik:RadHtmlField filed by using the SharePoint Designer. This issue will be fixed in the next service pack of the control, which is scheduled for August. How ever in mean time if you have a valid licence agreement I can provide you with a fixed version of the RadEditorSharePoint.dll 5.5.0.0 and all you will need to do is replace the existing one in the GAC and perform an iisreset.

    Best wishes,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  14. Sam Chia
    Sam Chia avatar
    3 posts
    Member since:
    Apr 2008

    Posted 03 Sep 2009 Link to this post

    "known bug with the update functionality if you replace the original PublishingWebControls:RichHtmlField field with telerik:RadHtmlField filed by using the SharePoint Designer. This issue will be fixed in the next service pack of the control, which is scheduled for August."

    Hi Stanimir

    May i know when will the next service pack release for the MOSS Radeditor which includes the above bug fix? It was suppose to be in august?

    thank you for your advice

    Cheers
    Sam
  15. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 03 Sep 2009 Link to this post

    Hello Sam,

    The new version of RadEditor for MOSS (5.5.1) was released last Friday. The bug with the reusable content is fixed.

    In addition you can find upgrade instructions in the following help article http://www.telerik.com/help/aspnet-ajax/upgrade_to_a_newer_version_of_radeditor_for_moss.html.

    Best wishes,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  16. Frederik Østerbye
    Frederik Østerbye avatar
    2 posts
    Member since:
    Jul 2009

    Posted 03 Sep 2009 Link to this post

    I can't seem to find the trial version of the upgrade.

    We would like to verify that the fix/upgrade will make us able to use the reusable content feature, before purchasing the application.

    - Best regards Frederik
  17. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 03 Sep 2009 Link to this post

    Hello Frederik,

    Go to the Download free trial for... page, then click on the Visual Studio Extensions, DLLs, Scripts, Source Code, DNN and MOSS wrappers ... link and download the RadEditor for MOSS: (zip, 13 MB) installation. You can see the attached screen shot for more information.

    All the best,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  18. Bob Graham
    Bob Graham avatar
    3 posts
    Member since:
    Oct 2009

    Posted 27 Oct 2009 Link to this post

    I've downloaded this version but the reusable content that is marked as "read-only, update" is not being updated in the editor based on changes in the source content list.
  19. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 27 Oct 2009 Link to this post

    Hello Bob,

    Could you provide me with a step by step scenario of how to reproduce the issue on our test server?

    Thank you.

    Best wishes,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  20. Bob Graham
    Bob Graham avatar
    3 posts
    Member since:
    Oct 2009

    Posted 27 Oct 2009 Link to this post

    Install Process
    - asp.net ajax to moss
    - added trial asp.net rad controls to moss
    - deployed moss editor solution via .wsp

    Test Scenario
    - Added "Reusable Content" (HTML text "AAA")  in site collection list and marked as "automatic update"
    - Added Rad Editor Web Part to Web Part Page
    - Selected "AAA" item via rad editor toolbar "MOSS template manager" - worked as expected
    - Updated "Reusable Content" item HTML from "AAA" to "BBB"
    - Returned to Web Part Page -- still displayed "AAA"
    - (Note - i confirmed that the reusable content items worked as expected in this site/site collection via the "out of the box" page control
    ; no caching is turned on for this site)

  21. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 28 Oct 2009 Link to this post

    Hello Bob,

    You should know that the reusable content auto-update feature is available only in WCM scenario. In web part and list scenario you can use the reusable content only as a template.

    Greetings,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  22. Natasja van der Laan
    Natasja van der Laan avatar
    1 posts
    Member since:
    Nov 2009

    Posted 26 Nov 2009 Link to this post

    I use the latets version of the RadEditorMoss (5.6) and at first sight all works fine.
    But when I have reusable content and place a Web Part on the page the reuable content changes in a clickable character a and never changes back to the content anymore.

    Not even on submit. In display mode it still stace a clickable character a
    Any help appreciated.

    Kind regards,
    Natasja
  23. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 27 Nov 2009 Link to this post

    Hello Natasja,

    Thank you for the provided information. We are aware of this issue and I think that it will be fixed for the SP1 Q3.2009 release of the ASP.NET AJAX controls.

    All the best,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  24. David Slot
    David Slot avatar
    5 posts
    Member since:
    Sep 2009

    Posted 15 Dec 2009 Link to this post

    Hello Stanimir,

    Any news on this topic?
    I'm facing the same issue as Natasja.

    Thanks in advance.

    David
  25. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 15 Dec 2009 Link to this post

    Hello David,

    The issue is fixed in the latest version of RadEditor for MOSS, which now is 5.6.1. Upgrade to it by following the instructions in the online help article http://www.telerik.com/help/aspnet-ajax/upgrade_to_a_newer_version_of_radeditor_for_moss.html.


    Regards,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  26. David Slot
    David Slot avatar
    5 posts
    Member since:
    Sep 2009

    Posted 14 Jan 2010 Link to this post

    Hi Stanimir,

    We are now using the newest version of the RADEditor (5.6.1, assembly version 5.6.1.0), but still facing almost the same issue.
    When we insert an automatic updating piece of reusable content, all seems fine and the piece of reusable content can't be edited. Even the preview mode of the editor shows the piece of reusable content.

    However, as soon as we publish the page, it changes back into that clickable 'a' character. (The url behind the link is: http://<WebAppUrl>/ReusableContent/1_.000)
    When we change back to edit mode, it displays fine again, just as mentioned above.

    Is this still a known issue? And do you have any idea on when it'll be fixed?
    Thanks in advance.

    Greetings,

    David
  27. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 15 Jan 2010 Link to this post

    Hello David Slot,
    Unfortunately I was not able to reproduce the issue on our test server. For your convenance I attached a small movie with my test. Please inform me if I am doing anything wrong.

    What I suggest you to do is check if you are not using resource files of the previously used versions. Make sure that there is noMOSSEditorTools.js file in your browser's cache. Also execute iisreset command.

    If cleaning the cache and executing the iisreset command does not help, please provide me with a step by step scenario of how to reproduce the issue. In order to reproduce the issue I will need the following files.
    1. ConfigFile.xml, TollsFile.xml, MOSSEditorTools.js, which are located in the /Program Files/Common Files/Microsoft Shared/web server extensions/wpresources/RadEditorSharePoint/5.x.x.0__1f131a624888eeed/Resources/ folder.

    2. If you modified the page layout with SharePoint Designer, send me the code where you are replacing PublishingWebControls:RichHtmlField with telerik:RadHtmlField.

    3. You can send me a sample content as well.

    Regards,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  28. Jan Goesaert
    Jan Goesaert avatar
    8 posts
    Member since:
    Jan 2010

    Posted 25 Jan 2010 Link to this post

    Hello,

    We're experiencing similar problems as described above: reusable content changing in clickable character a or even disappearing when we edit a summary link control on our page.
    We hope this wil be fixed by upgrading to the newest version of the Rad Editor.
    Meanwhile, we've experienced something else as well. We use WCM in a content deployment scenario and it appears that the reusable content code snippets do not get published to the production server.
    On the staging server we find this code:
    <EM>span id="__publishingReusableFragment" contenteditable="false"   
    fragmentid="...<BR></EM
    but on the production side these tags and everyting in between have disappeared while the rest of the page is published correctly.
    Is this a known issue that will be tackled by the latest version of the editor?

    Greetings,
    Jan
  29. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1654 posts

    Posted 25 Jan 2010 Link to this post

    Hello Jan,
    Could you please provide me with step by step instructions of how to reproduce the issue?

    Sincerely yours,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  30. Jan Goesaert
    Jan Goesaert avatar
    8 posts
    Member since:
    Jan 2010

    Posted 25 Jan 2010 Link to this post

    Hello Stanimir,

    Basically, what we're doing is just inserting a reusable fragment within our page (standard procedure) and as long as we do not edit another control on that page, everything works fine.
    However, we have two SharePoint servers: one for redaction purposes and one "publishing" server which is anonomously accessible by our visitors. Content is pushed from the first server to the "publishing" server by a standard content deployment job that runs once in an hour. Somewhere in that content deployment process, the reusable content-tags seem to disappear.
    We are using version 5.5.1.0. of the editor and planning an upgrade.

    Greetings
    Jan

Back to Top