RadScriptManager error in sharepoint visual web part

3 posts, 1 answers
  1. Yang
    Yang avatar
    6 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 06 Aug 2015 Link to this post

    Hi everyone,

    I am trying to use RadAutoCompleteBox in a Sharepoint Visual Web Part solution, so i use below code which is working in another asp.net web application.

    <telerik:RadScriptManager ID="RadScriptManager1" runat="server"></telerik:RadScriptManager>

     <telerik:RadAutoCompleteBox runat="server" ID="RadAutoCompleteBox1" EmptyMessage="Please search name here" Delimiter=","
                DataSourceID="SqlDataSource1" DataTextField="StaffName" InputType="Text" Width="250px" DropDownWidth="240px" Style="float: left; height: 22px">
                <TextSettings SelectionMode="Single" />

            <asp:SqlDataSource runat="server" ID="SqlDataSource1" ConnectionString="Data Source=CNDEVSQL1;Initial Catalog=SAVLEAVE_OFFLINE;Integrated Security=True"
                ProviderName="System.Data.SqlClient" SelectCommand="SELECT  [StaffName] FROM [SAVLEAVE_OFFLINE].[dbo].[Staffs]"></asp:SqlDataSource>

    i found that if my aspx for sharepoint contains RadScriptManager , then this page will return yellow page.

    while the other radcontrol is working if there is no RadScriptManager in aspx.

    i also added correct web config in my sharepoint site.

          <SafeControl Assembly="Telerik.Web.UI, Version=2014.2.812.45, Culture=neutral, PublicKeyToken=121fae78165ba3d4" Namespace="Telerik.Web.UI" TypeName="*" Safe="True" />
          <SafeControl Assembly="Telerik.Web.Design, Version=2014.2.812.45, Culture=neutral, PublicKeyToken=121fae78165ba3d4" Namespace="Telerik.Web.Design" TypeName="*" Safe="True" />
          <SafeControl Assembly="Telerik.Web.UI.Skins, Version=2014.2.812.45, Culture=neutral, PublicKeyToken=121fae78165ba3d4" Namespace="Telerik.Web.UI.Skins" TypeName="*" Safe="True" />

          <add path="ChartImage.axd" type="Telerik.Web.UI.ChartHttpHandler" verb="*" validate="false"/>
          <add path="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler.axd" type="Telerik.Web.UI.SpellCheckHandler" verb="*" validate="false"/>
          <add path="Telerik.Web.UI.DialogHandler.aspx" type="Telerik.Web.UI.DialogHandler" verb="*" validate="false"/>
          <add path="Telerik.RadUploadProgressHandler.ashx" type="Telerik.Web.UI.RadUploadProgressHandler" verb="*" validate="false"/>
          <add path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd" type="Telerik.Web.UI.WebResource" verb="*" validate="false"/>

    i also registered telerik dll in visual studio command prompt. 

    gacutil -i c:\Telerik\Telerik.Web.UI.dll

    gacutil -i c:\Telerik\Telerik.Web.Design.dll


    i think this is some issue of RadScriptManager for sharepoint? because radajax panel ,radgrid is working correctly in the same page if there is no RadScriptManager .

    any help is much appreiated because this issue is troubling me for many days!!

  2. Answer
    Hristo Valyavicharski
    Hristo Valyavicharski avatar
    975 posts

    Posted 11 Aug 2015 Link to this post

    Hi Yang,

    Try to remove the RadScriptManager from the web part. Also look here to see how to use RadAjaxPanel in webpart:

    Hristo Valyavicharski
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
  3. DevCraft R3 2016 release webinar banner
  4. Yang
    Yang avatar
    6 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 12 Aug 2015 in reply to Hristo Valyavicharski Link to this post

    Thank you Hristo Valyavicharski.
Back to Top