RadFilter with grid throw error of "Sys.WebForms.PageRequestManagerServerErrorException"

11 posts, 0 answers
  1. Shannnon
    Shannnon avatar
    31 posts
    Member since:
    Oct 2010

    Posted 18 Feb 2011 Link to this post

    I use RadFilter on radgrid, everything worked just fine for a while, but after I added more features to the grid (show/hide column, exporting), all the sudden the filter stop working and throw error on "Sys.WebForms.PageRequestManagerServerErrorException: Object reference not set to an instance of an object.", after search I guess it might have something to do with exporting, I use external button for word exporting, but i am not using filter in the grid, I use RadFilter associate with the radgrid...any ideas?

    Thanks,

    Shan
  2. Shannnon
    Shannnon avatar
    31 posts
    Member since:
    Oct 2010

    Posted 18 Feb 2011 Link to this post

    I fixed it, it was a silly mistake, sorry..
  3. UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017
  4. Doug
    Doug avatar
    26 posts
    Member since:
    Feb 2011

    Posted 01 Apr 2011 Link to this post

    I am also getting this error.  It only occurs when setting the filter(s) and no records match the filter criteria.  I am using the most current release of the Rad Web Controls.

    Doug


    Webpage error details

    User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729; MS-RTC LM 8)
    Timestamp: Fri, 1 Apr 2011 14:44:21 UTC

    Message: Sys.WebForms.PageRequestManagerServerErrorException: Object reference not set to an instance of an object.
    Line: 6
    Char: 62099
    Code: 0
    URI: http://etaxinet/Telerik.Web.UI.WebResource.axd?_TSM_HiddenField_=ctl00_RadScriptManager2_TSM&compress=1&_TSM_CombinedScripts_=%3b%3bSystem.Web.Extensions%2c+Version%3d3.5.0.0%2c+Culture%3dneutral%2c+PublicKeyToken%3d31bf3856ad364e35%3aen-US%3a3de828f0-5e0d-4c7d-a36b-56a9773c0def%3aea597d4b%3ab25378d2%3bTelerik.Web.UI%2c+Version%3d2010.3.1317.35%2c+Culture%3dneutral%2c+PublicKeyToken%3d121fae78165ba3d4%3aen-US%3ad7b88a55-4248-43ee-a9ed-d9058fd97467%3a16e4e7cd%3aed16cbdc%3a58366029%3af7645509%3a24ee1bba%3af46195d3%3a1e771326%3aaa288e2d%3ae330518b%3ac8618e41%3ae4f8f289

     

  5. Pavel
    Admin
    Pavel avatar
    904 posts

    Posted 07 Apr 2011 Link to this post

    Hi Doug,

    I cannot reproduce such an error on this online example. Is it working for you as well? Can you provide more details about the exact scenario in question, so we can investigate further.

    Regards,
    Pavel
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  6. Kris
    Kris avatar
    17 posts
    Member since:
    Dec 2006

    Posted 15 Jun 2011 Link to this post

    Hello,

    I've got the same issue.  It was working fine yesterday but now... .
    What is my objective?  To replace the 'old' filter with the Telerik in grid.
    But now when I click on a filter button, I get the error.

    regards,
    Kris
  7. Pavel
    Admin
    Pavel avatar
    904 posts

    Posted 16 Jun 2011 Link to this post

    Hi Kris,

    I cannot see RadFilter control in the screenshots you provided so I am assuming you are using the built-in filtering of RadGrid, is that correct? From your explanation it is also not clear which button causes the error?

    Please provide more details so we can investigate the issue further.

    Best wishes,
    Pavel
    the Telerik team

    Browse the vast support resources we have to jump start your development with RadControls for ASP.NET AJAX. See how to integrate our AJAX controls seamlessly in SharePoint 2007/2010 visiting our common SharePoint portal.

  8. Kris
    Kris avatar
    17 posts
    Member since:
    Dec 2006

    Posted 16 Jun 2011 Link to this post

    Hello Pavel,

     

    Sorry if I was not so clear.  Yes indeed, it uses the built-in filter.  The error come's up when you press one of the filter buttons from the built-in.

     

    Kind regards,

    Kris

  9. Pavel
    Admin
    Pavel avatar
    904 posts

    Posted 17 Jun 2011 Link to this post

    Hi Kris,

    Thanks for clarifying, however the information is still insufficient to understand/investigate the cause for the problem. I am attaching a simple test page with a Grid within RadWindow, which works on my end. Try it and see if you can reproduce the problem with it.

    Regards,
    Pavel
    the Telerik team

    Browse the vast support resources we have to jump start your development with RadControls for ASP.NET AJAX. See how to integrate our AJAX controls seamlessly in SharePoint 2007/2010 visiting our common SharePoint portal.

  10. Kris
    Kris avatar
    17 posts
    Member since:
    Dec 2006

    Posted 26 Jun 2011 Link to this post

    Hello Pavel,

    The example works, no problem with it.
    In my project, I saw I was still using a component (the combobox) from Janus that was making it difficult.
    When I deleted that one it worked out for me.  That was the problem.
    Now everywhere I want to use to gridfilter I have to replace/delete the combobox from Janus.

    Thank you Pavel for your time.

    Rgrds,
    Kris
  11. Thai
    Thai avatar
    1 posts
    Member since:
    Apr 2011

    Posted 25 Oct 2011 Link to this post

    Hi Shannnon,

    I have the same problem and can you please let me know what fixed your error?

    It will be great help.

    Thanks very much in advance.
  12. Dave
    Dave avatar
    36 posts
    Member since:
    Jan 2008

    Posted 20 Jan 2012 Link to this post

    I am running into this same problem as well. What was the fix?
Back to Top
UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017