RadEditor ToolBar Not Displaying For Some PC's / MAC's

4 posts, 0 answers
  1. Jules
    Jules avatar
    3 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 23 Nov 2011 Link to this post

    Has anyone had an issue where the RAD ToolBar does not display when trying to edit a page? 99% of our website authors have no issues.

    Some users have started to author for the first time and i have 3 cases where their PC/MAC does not display the ToolBar when they click in the Page Content to edit.

    But they have tried another PC/MAC and it's fine. Appears to be PC specific in particular these are Windows 7, MAC 
    OSX Lion 10.7.1 and OSX Snow Leopard 10.6.8.

    Any ideas on where to look or how to resolve? These are new PC's/MAC and we are using RADEditor for MOSS2007 version 2010.3.1317.

  2. Rumen
    Admin
    Rumen avatar
    12846 posts

    Posted 24 Nov 2011 Link to this post

    Hello It Orders,

    Please open the /Program Files/Common Files/Microsoft Shared/web server extensions/wpresources/RadEditorSharePoint/5.x.x.0__1f131a624888eeed/Resources/ConfigFile.xml and ListConfigFile.xml files and set the ToolbarMode property to Default, e.g.

    <property name="ToolbarMode">Default</property>

    Save the files.

    Let me know if the problem still persists after this change? Are there any JavaSript errors on the page when it happens?

    Best regards,
    Rumen
    the Telerik team
    Learn how the Telerik controls can be integrated in SharePoint 2007/2010 from this resource. To watch them in action, explore our online SharePoint 2010 and SharePoint 2007 demo sites.

  3. Jules
    Jules avatar
    3 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 29 Nov 2011 Link to this post

    I looked at the config.xml file and the property was set to ShowOnFocus. <property name="ToolbarMode">ShowOnFocus</property>

    I changed this to Default and the users with the issues confirmed that the toolbar is now showing.

    However we don't want to keep this Default setting as we have 3 content areas on the page and all 3 areas display a toolbar which clutters the screen and confuses users.

    These users with the problem have confirmed with ShowOnFocus back as the setting the toolbar no longer display but they don't see an error in the browser either.

    Is this JavaScript related issue or do you have any suggestions on what the issue could be related to and how to resolve.

    Any help would be appreciated.

  4. Rumen
    Admin
    Rumen avatar
    12846 posts

    Posted 30 Nov 2011 Link to this post

    Hi,

    Version 2010.3.1317 does not support IE9 and for this reason my recommendation is to upgrade to the latest Q3 2011 release (version 2011.3.1115).

    If the ShowOnFocus mode still does not work, you can test the PageTop and the Floating toolbar modes as well.


    Best wishes,
    Rumen
    the Telerik team
    Learn how the Telerik controls can be integrated in SharePoint 2007/2010 from this resource. To watch them in action, explore our online SharePoint 2010 and SharePoint 2007 demo sites.
Back to Top