Problems with WebResource.Axd

3 posts, 0 answers
  1. Jack
    Jack avatar
    12 posts
    Member since:
    Sep 2007

    Posted 21 Oct 2010 Link to this post

    I started a new ASP .NET website in VS 2010 and added a RadScriptManager to default.aspx. I set the validate option on the httphandler add to true and get this error.

    Configuration Error Description: An error occurred during the processing of a configuration file required to service this request. Please review the specific error details below and modify your configuration file appropriately.

    Parser Error Message: Could not load type 'Telerik.Web.UI.WebResource'.

    Source Error:

    Line 71: 			<add verb="*" path="*_AppService.axd" validate="false" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
    Line 72: 			<add verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" validate="false"/>
    Line 73: <add path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd" type="Telerik.Web.UI.WebResource" verb="*" validate="true"/>Line 74: 		</httpHandlers>
    Line 75: 		<httpModules>

    If I change validate to false, I get AJAX errors (sys is undefined etc.).

    If I change my target .NET framework to 4.0 the problem goes away. However, I am not prepared to migrate to .NET 4.0 right now. Can anyone help me figure out what is amiss?

    I have reinstalled the 3.5 framework as well as the RadControls for AJAX (Q1 2010). I have also tried (Q2 2010) with the same results.

    Here is the web.config file if it helps:

    <!--
        Note: As an alternative to hand editing this file you can use the
        web admin tool to configure settings for your application. Use
        the Website->Asp.Net Configuration option in Visual Studio.
        A full list of settings and comments can be found in
        machine.config.comments usually located in
        \Windows\Microsoft.Net\Framework\vx.x\Config
    -->
    <configuration>
        <configSections>
            <sectionGroup name="system.web.extensions" type="System.Web.Configuration.SystemWebExtensionsSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
                <sectionGroup name="scripting" type="System.Web.Configuration.ScriptingSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
                    <section name="scriptResourceHandler" type="System.Web.Configuration.ScriptingScriptResourceHandlerSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                    <sectionGroup name="webServices" type="System.Web.Configuration.ScriptingWebServicesSectionGroup, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35">
                        <section name="jsonSerialization" type="System.Web.Configuration.ScriptingJsonSerializationSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="Everywhere"/>
                        <section name="profileService" type="System.Web.Configuration.ScriptingProfileServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                        <section name="authenticationService" type="System.Web.Configuration.ScriptingAuthenticationServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                        <section name="roleService" type="System.Web.Configuration.ScriptingRoleServiceSection, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" requirePermission="false" allowDefinition="MachineToApplication"/>
                    </sectionGroup>
                </sectionGroup>
            </sectionGroup>
        </configSections>
        <appSettings/>
        <connectionStrings/>
        <system.web>
            <!--
                Set compilation debug="true" to insert debugging
                symbols into the compiled page. Because this
                affects performance, set this value to true only
                during development.
            -->
            <compilation debug="true">
                <assemblies>
                    <add assembly="System.Core, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                    <add assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                    <add assembly="System.Data.DataSetExtensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                    <add assembly="System.Xml.Linq, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                    <add assembly="System.Design, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B03F5F7F11D50A3A"/>
                    <add assembly="System.Windows.Forms, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=B77A5C561934E089"/>
                    <add assembly="System.Speech, Version=3.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                </assemblies>
            </compilation>
            <!--
                The <authentication> section enables configuration
                of the security authentication mode used by
                ASP.NET to identify an incoming user.
            -->
            <authentication mode="Windows"/>
            <!--
                The <customErrors> section enables configuration
                of what to do if/when an unhandled error occurs
                during the execution of a request. Specifically,
                it enables developers to configure html error pages
                to be displayed in place of a error stack trace.
     
            <customErrors mode="RemoteOnly" defaultRedirect="GenericErrorPage.htm">
                <error statusCode="403" redirect="NoAccess.htm" />
                <error statusCode="404" redirect="FileNotFound.htm" />
            </customErrors>
            -->
            <pages>
                <controls>
                    <add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                    <add tagPrefix="asp" namespace="System.Web.UI.WebControls" assembly="System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                </controls>
            </pages>
            <httpHandlers>
                <remove verb="*" path="*.asmx"/>
                <add verb="*" path="*.asmx" validate="false" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add verb="*" path="*_AppService.axd" validate="false" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35" validate="false"/>
                <add verb="*" path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd" type="Telerik.Web.UI.WebResource"  validate="true"/>
            </httpHandlers>
            <httpModules>
                <add name="ScriptModule" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
            </httpModules>
        </system.web>
        <system.codedom>
            <compilers>
                <compiler language="c#;cs;csharp" extension=".cs" warningLevel="4" type="Microsoft.CSharp.CSharpCodeProvider, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089">
                    <providerOption name="CompilerVersion" value="v3.5"/>
                    <providerOption name="WarnAsError" value="false"/>
                </compiler>
                <compiler language="vb;vbs;visualbasic;vbscript" extension=".vb" warningLevel="4" type="Microsoft.VisualBasic.VBCodeProvider, System, Version=2.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b77a5c561934e089">
                    <providerOption name="CompilerVersion" value="v3.5"/>
                    <providerOption name="OptionInfer" value="true"/>
                    <providerOption name="WarnAsError" value="false"/>
                </compiler>
            </compilers>
        </system.codedom>
        <!--
            The system.webServer section is required for running ASP.NET AJAX under Internet
            Information Services 7.0.  It is not necessary for previous version of IIS.
        -->
        <system.webServer>
            <validation validateIntegratedModeConfiguration="false"/>
            <modules>
                <remove name="ScriptModule"/>
                <add name="ScriptModule" preCondition="managedHandler" type="System.Web.Handlers.ScriptModule, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
            </modules>
            <handlers>
                <remove name="WebServiceHandlerFactory-Integrated"/>
                <remove name="ScriptHandlerFactory"/>
                <remove name="ScriptHandlerFactoryAppServices"/>
                <remove name="ScriptResource"/>
                <add name="ScriptHandlerFactory" verb="*" path="*.asmx" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add name="ScriptHandlerFactoryAppServices" verb="*" path="*_AppService.axd" preCondition="integratedMode" type="System.Web.Script.Services.ScriptHandlerFactory, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add name="ScriptResource" preCondition="integratedMode" verb="GET,HEAD" path="ScriptResource.axd" type="System.Web.Handlers.ScriptResourceHandler, System.Web.Extensions, Version=3.5.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31BF3856AD364E35"/>
                <add name="Telerik_Web_UI_WebResource_axd" verb="*" preCondition="integratedMode" path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd" type="Telerik.Web.UI.WebResource"/>
            </handlers>
        </system.webServer>
        <runtime>
            <assemblyBinding appliesTo="v2.0.50727" xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1">
                <dependentAssembly>
                    <assemblyIdentity name="System.Web.Extensions" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
                    <bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/>
                </dependentAssembly>
                <dependentAssembly>
                    <assemblyIdentity name="System.Web.Extensions.Design" publicKeyToken="31bf3856ad364e35"/>
                    <bindingRedirect oldVersion="1.0.0.0-1.1.0.0" newVersion="3.5.0.0"/>
                </dependentAssembly>
            </assemblyBinding>
        </runtime>
    </configuration>

  2. Jack
    Jack avatar
    12 posts
    Member since:
    Sep 2007

    Posted 22 Oct 2010 Link to this post

    The error I get when running with validate=false on the HttpHandler entry is:

    ASP.NET Ajax client-side framework failed to load.

    Changing the EnableScriptCombine property on the RadScriptManager to false eliminates the error. But... my question is why am I getting the error when others in my group using the same configuration (VS 2010, .NET 3.5 and AJAX Rad Controls Q1 2010) are not.
  3. UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017
  4. T. Tsonev
    Admin
    T. Tsonev avatar
    2772 posts

    Posted 26 Oct 2010 Link to this post

    Hello Jack,

    Thank you for sending the complete web.config file.

    Please try registering the handlers using assembly name and type name:

    <add verb="*" path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd" type="Telerik.Web.UI.WebResource, Telerik.Web.UI, Culture=neutral, PublicKeyToken=121fae78165ba3d4"  validate="true"/>
     
    ...
     
    <add name="Telerik_Web_UI_WebResource_axd" verb="*" preCondition="integratedMode"  path="Telerik.Web.UI.WebResource.axd"  type="Telerik.Web.UI.WebResource, Telerik.Web.UI, Culture=neutral, PublicKeyToken=121fae78165ba3d4"/>

    The assembly should be deployed in the bin folder for this to work. I hope this helps.

    Kind regards,
    Tsvetomir Tsonev
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
Back to Top