Poor Performance on simulator since last Upgrade Yersterday.

4 posts, 0 answers
  1. Paul-Henri
    Paul-Henri avatar
    14 posts
    Member since:
    Mar 2014

    Posted 12 Sep 2014 Link to this post

    Hi Everybody,

    We experienced since yesterday a big problem on every of our dev computer where appbuilder was update (We are running on Windows 8).

    After the upgrade, web are not able to use the simulator, because it's very very poor performance (Transition are very slow and make the app unusable).

    I try to figure out by uninstall and install but there is nothing to do....

    We experienced the problem on 3 differents machines (where the update was made).

    It happens on every app, even your sample app (like starbucks sample).

    It lake the listview, and drawer, slow , very slow and unusable.

    We post a ticket 14 hours ago, nobody answer... We are totally stuck....

    I will really appreciate that you team answer when you experienced such huge problem, as a customer I don't really like to be ignored...

    Is there somebody experience the same problem? 

    In attach a screenshot of the drawer which is bugging, is tooks seconds to show the drawer now...

  2. Nader
    Nader avatar
    43 posts
    Member since:
    Jun 2013

    Posted 13 Sep 2014 Link to this post


    I am also experiencing the same issue after the latest update. The simulator is really sluggish and unusable. It seems that CSS3 webkit transitions are not working, since I can't see any of my animations on the simulator.

    Hoping to have this bug fixed soon.

  3. Paul-Henri
    Paul-Henri avatar
    14 posts
    Member since:
    Mar 2014

    Posted 13 Sep 2014 Link to this post

    Apparently the problem will be fix next week.. The only solutions for now as support team told me are :

    - Using the Browser Client simulator
    - Using Native simulator
    - Using direct devices developmment...

    But the appbuilder and simulator are for us the easiest and the best way to debug and developp so we are slow down by the bug in our next release of apps for our ending customers we have to distribute next week... Globally I saw that since yesterday the appbuilder is affected too by performance (I don't know why but it took 1 or 2 minutes to open a .js file...) Hope they will figured it out quickly. 

  4. Kaloyan
    Kaloyan avatar
    871 posts

    Posted 15 Sep 2014 Link to this post

    Hi guys,

    We made a sticky thread about the simulator issues, we introduced in the last AppBuilder release. We will share any updates there as soon as possible.

    For now, I can only tell that our team is doing its best in order to fix the matters.

    Thank you for the understanding.


    Visit the Telerik Verified Plugins Marketplace and get the custom Cordova plugin you need, already tweaked to work seamlessly with AppBuilder.

Back to Top