no BLANKS if text is formated

3 posts, 1 answers
  1. Florian
    Florian avatar
    3 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 11 Sep 2012 Link to this post

    I have a RadLabel and have an formated text.
    In this Text there are some works marked as bold. This works, but the blanks after the Bold works are not shown.
    See the screenshot.

    Here is the Text from the text property of the RadLabel control
    <html><span style="font-size: 10pt">The Wizard hade <strong>Errors</strong> in the last run. <br />Please rerun the Wizard <strong><u>without</u></strong> making any changes. <br />So please go to the last page and hit the<strong> Finish Button</strong>.</span></html>

    Is this a bug?

    Thanks
    BR Florian

    PS: I use the Q2 2012 Form Controls
  2. Answer
    Peter
    Admin
    Peter avatar
    1148 posts

    Posted 12 Sep 2012 Link to this post

    Hi Florian,

    Thank you for writing and for the provided details.

    The Html-like feature has a known issue related to the incorrect painting, because some fonts do not report correctly their text metrics. For example, Segoe UI and Tahoma with font size 8.5 do not render correctly - they report incorrectly some text metrics and changing the font to Segoe UI with size 9 (or Verdana 8.25, which looks pretty good) fixes the incorrect rendering.

    Please let me know if this help for your case

    Regards, Peter
    the Telerik team
    RadControls for WinForms Q2'12 release is now live! Check out what's new or download a free trial >>
  3. UI for WinForms is Visual Studio 2017 Ready
  4. Florian
    Florian avatar
    3 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 12 Sep 2012 Link to this post

    Thanks. Thats it.
    I changed the Font and size and know it works.
Back to Top