Issue with RadGridDesigner for RadGrid Webpart

4 posts, 0 answers
  1. James Daresta
    James Daresta avatar
    59 posts
    Member since:
    Sep 2009

    Posted 16 Mar Link to this post

    When trying to use the RadGridDesigner with the grid webpart I get a 403 error. When I look at the event viewer application log I see the following error. Not sure how to fix this.

    WebHost failed to process a request.
     Sender Information: System.ServiceModel.Activation.HostedHttpRequestAsyncResult/20975881
     Exception: System.Web.HttpException (0x80004005): There was no channel actively listening at 'https://olinca.olincorp.net/_vti_bin/Telerik.Ajax.SharePoint/gridbindingservice.svc/javascript/js'. This is often caused by an incorrect address URI. Ensure that the address to which the message is sent matches an address on which a service is listening. ---> System.ServiceModel.EndpointNotFoundException: There was no channel actively listening at 'https://olinca.olincorp.net/_vti_bin/Telerik.Ajax.SharePoint/gridbindingservice.svc/javascript/js'. This is often caused by an incorrect address URI. Ensure that the address to which the message is sent matches an address on which a service is listening.
       at System.ServiceModel.Activation.HostedHttpTransportManager.HttpContextReceived(HostedHttpRequestAsyncResult result)
       at System.ServiceModel.Activation.HostedHttpRequestAsyncResult.HandleRequest()
       at System.ServiceModel.Activation.HostedHttpRequestAsyncResult.BeginRequest()
       at System.Runtime.AsyncResult.End[TAsyncResult](IAsyncResult result)
       at System.ServiceModel.Activation.HostedHttpRequestAsyncResult.End(IAsyncResult result)
     Process Name: w3wp
     Process ID: 19496

  2. Pavlina
    Admin
    Pavlina avatar
    6084 posts

    Posted 17 Mar Link to this post

    Hello,

    Refer to the article below for more information about the 403 error you received when using WebPart Designer:
    http://docs.telerik.com/devtools/aspnet-ajax/sharepoint/troubleshooting/web-part-designer

    Regards,
    Pavlina
    Telerik
    Do you need help with upgrading your ASP.NET AJAX, WPF or WinForms projects? Check the Telerik API Analyzer and share your thoughts.

  3. James Daresta
    James Daresta avatar
    59 posts
    Member since:
    Sep 2009

    Posted 17 Mar in reply to Pavlina Link to this post

    Pavilina I did read that and I went through it all. Still the same issue. What is odd is the exact same setup is done in my QA region and it works fine. In production it does not. Any other suggestions on tracking this down? Should I try a repair? I had an older version prior could there be issues in the registry? Maybe a loopback issue?
  4. Pavlina
    Admin
    Pavlina avatar
    6084 posts

    Posted 17 Mar Link to this post

    Hi,

    I have noticed that you have duplicate threads opened on the matter.Therefore I would recommend you continue the communication regarding 403 error when using grid designer with my colleague Marin there:
    http://www.telerik.com/forums/access-denied-radgrid-designer

    Regards,
    Pavlina
    Telerik
    Do you need help with upgrading your ASP.NET AJAX, WPF or WinForms projects? Check the Telerik API Analyzer and share your thoughts.
Back to Top