Installer not working on Win 10 machine

11 posts, 0 answers
  1. Singh
    Singh avatar
    2 posts
    Member since:
    Jul 2016

    Posted 27 Jul Link to this post

    Version of the installer: 4.6.2.30081

    While trying to install Fiddler on my (Win10) laptop, the setup initiates and after windows confirmation popup to install- it just disappears. I tried running the installation as local admin, restarting and changing compatibility settings but to no avail. I know another person at my organization is running into the same issue. Can you please help?

     

  2. Tsviatko Yovtchev
    Admin
    Tsviatko Yovtchev avatar
    408 posts

    Posted 17 Aug Link to this post

    Hello,

    Sorry about the late reply.

    Does the issue still persist? What is the last version of Fiddler that you were able to successfully install on that machine?

    Regards,
    Tsviatko Yovtchev
    Telerik by Progress
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
  3. ahoads76
    ahoads76 avatar
    7 posts
    Member since:
    Oct 2006

    Posted 17 Aug Link to this post

    I'm seeing this behavior also.
  4. Tsviatko Yovtchev
    Admin
    Tsviatko Yovtchev avatar
    408 posts

    Posted 22 Aug Link to this post

    Hi,

    Which version of Win10 is that? Was Fiddler installed on this machine? Are you doing an upgrade or is it a clean install?

    Regards,
    Tsviatko Yovtchev
    Telerik by Progress
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
  5. ahoads76
    ahoads76 avatar
    7 posts
    Member since:
    Oct 2006

    Posted 29 Aug in reply to Tsviatko Yovtchev Link to this post

    Version 10.0.10586
  6. ahoads76
    ahoads76 avatar
    7 posts
    Member since:
    Oct 2006

    Posted 29 Aug in reply to ahoads76 Link to this post

    ...oh, and yes, Fiddler had been running fine.  I tried to apply an update that was waiting for me and it failed.  So, I uninstalled and tried reinstalling and that failed, too.
  7. Ruben
    Ruben avatar
    1 posts
    Member since:
    Sep 2016

    Posted 05 Sep Link to this post

    I'm having the same issue on my Windows 10 machine as well. I'm getting the following error in the event log:

    Access to C:\Users\****\AppData\Local\Temp\Fiddler4Setup.exe has been restricted by your Administrator by location with policy rule {*****} placed on path C:\Users\****\AppData\Local\*\*.exe.

  8. Singh
    Singh avatar
    2 posts
    Member since:
    Jul 2016

    Posted 05 Sep Link to this post

    We were able to install by extracting the exe file into a folder and using the exe from the extracted folder..
  9. ahoads76
    ahoads76 avatar
    7 posts
    Member since:
    Oct 2006

    Posted 06 Sep Link to this post

    The log file from my installation has a different error:

    === Verbose logging started: 9/5/2016  22:52:05  Build type: SHIP UNICODE 5.00.10011.00  Calling process: C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe ===
    MSI (c) (F8:AC) [22:52:05:047]: Font created.  Charset: Req=0, Ret=0, Font: Req=MS Shell Dlg, Ret=MS Shell Dlg


    MSI (c) (F8:AC) [22:52:05:047]: Font created.  Charset: Req=0, Ret=0, Font: Req=MS Shell Dlg, Ret=MS Shell Dlg


    MSI (c) (F8:D4) [22:52:05:047]: Resetting cached policy values
    MSI (c) (F8:D4) [22:52:05:047]: Machine policy value 'Debug' is 0
    MSI (c) (F8:D4) [22:52:05:047]: ******* RunEngine:
               ******* Product: fiddlersetup.exe
               ******* Action:
               ******* CommandLine: **********
    MSI (c) (F8:D4) [22:52:05:063]: Note: 1: 2203 2: fiddlersetup.exe 3: -2147286960
    MSI (c) (F8:D4) [22:52:05:063]: MainEngineThread is returning 1620
    === Verbose logging stopped: 9/5/2016  22:52:05 ===


  10. ahoads76
    ahoads76 avatar
    7 posts
    Member since:
    Oct 2006

    Posted 06 Sep Link to this post

    I figured out my issue.  First, I opened the binary and found that it is a Nullsoft installer, not a MSI installer.  That pointed me to the EventViewer to find the error messages.  (The error message I had from MSI was an erroneous attempt on my part to get logging info.)

    Once I found the logging info, the real error was this:

    Access to C:\Users\{username}\AppData\Local\Temp\Fiddler4Setup.exe has been restricted by your Administrator by location with policy rule {70676551-f9f8-426f-acff-2efc50630cb0} placed on path C:\Users\{username}\AppData\Local\*\*.exe.

    So I went to my Local Security Policy editor, Software Restriction Policies/Additional Rules node, and found the offending path which had "Disallowed" and I temporarily changed it to "Unrestricted".  After installing I changed it back.

  11. Tsviatko Yovtchev
    Admin
    Tsviatko Yovtchev avatar
    408 posts

    Posted 07 Sep Link to this post

    Hi,

    Well that is kinda surprising. When we designed the installer we thought AppData\Local\Temp\ would be the best place to extract temp files to. Apparently that is no more the case in Win 10. 

    We will definitely fix that. In the meantime extracting installer and running Fiddler4Setup.exe is a good workaround.

    Regards,
    Tsviatko Yovtchev
    Telerik by Progress
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
Back to Top