Install Error

17 posts, 0 answers
  1. Malik Merchant
    Malik Merchant avatar
    1 posts
    Member since:
    Apr 2008

    Posted 14 Mar 2009 Link to this post

    After install 2009 Q1 and download VS extension, I received an error during VS extension installation without any indication except some of program is missing. What should I do to fix this?
  2. Jeff
    Jeff avatar
    22 posts
    Member since:
    Jun 2006

    Posted 14 Mar 2009 Link to this post

    I also had an install error...mine said "C# was not installed", which is correct.  I only work in VB...do I have to install C# to have the Telerik Visual Studio Extensions?
  3. UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017
  4. Plamen Peshev
    Admin
    Plamen Peshev avatar
    886 posts

    Posted 16 Mar 2009 Link to this post

    Hello,

    The following software needs to be installed:

    RadControls Extensions for Visual Studio 2005
    • Visual Studio 2005
    • C#
    • ASP.NET 2.0 AJAX Extensions
    • Q1 2009 RadControls for ASP.NET AJAX

    RadControls Extensions for Visual Studio 2008
    • Visual Studio 2008
    • C#
    • Q1 2009 RadControls for ASP.NET AJAX


    Kind regards,
    Plamen
    the Telerik team


    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  5. Erjan Gavalji
    Admin
    Erjan Gavalji avatar
    1455 posts

    Posted 17 Mar 2009 Link to this post

    Hi guys,

    I wanted to follow Plamen's post up with some more information:

    Jeffrey, indeed, the check for the installed C# language is our glitch. We will fix that for the first Service pack release. Please, find your Telerik account updated for helping us figure this out.

    Malik, can you please tell us the exact message you got? If it helps finding a bug, we will do our best to have it fixed for the first Service pack. Needless to say, your Telerik account will be updated accordingly.

    Thanks!

    Kind regards,
    Erjan Gavalji
    the Telerik team


    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  6. Brad
    Brad avatar
    46 posts
    Member since:
    Dec 2008

    Posted 19 Mar 2009 Link to this post

    Let's talk about EXTREME frustration. Here is my experience with Telerik so far. I sent these and have gotten no response. I have a very results oriented boss and what he sees is that I haver put in 2 days and still don't have a STABLE environment. I have serached the forums and found an answer that vaguely matches the issue below but it looks to be over a year old. No, we are not clients yet but if this is support we're going to look at another tool:

    Joe

    Posted on 1 day ago

    I have been trying for roughly 14 hours now to get 2009 Q1 installed from when I downloaded it earlier today. I am fairly new to the company and a developer who is no longer with the company was evaluating 2008 Q3. I installed that version and put together a few simple pages to see if we might consider start moving off of a expensive and antiquated RAD tool we are currently using for our application which has 800 or so tables and 400+ windows which is used for tracking healthcare claims and information in agencies across the USA. Since we were seriously considering RAD Controls I downloaded 2009 Q1 and have been unsuccessful in getting it to work with Visual Studio 2008, which 2008 Q3 did work under (with a few quirks) I have gone so far as to do about 6 cycles of remove (using AddRemove Programs) of the RAD tools as well as Visual Studio 2008. NOTHING has worked! I keep getting a message that the <Rad Control file> can't be found. To make a very long and frustrating story short, WHY? I'm not using any of the projects I created with 2008 Q3, as a matter of fact I have completely removed every trace of it from my machine. PLEASE help me get past this issue. We are not a very large company, about a dozen developers, and 30 employees overall, but our software has a huge presence in the healthcare industry and it is growing.

    Thanks,
    Joe Banko
    Senior Developer/Analyst
    ClaimTrak, Inc

    Posted on 2 hours ago

    Don't know what I did but it started working and I put together some "real" pages. While testing one of the pages I clicked on the run arrow in VS and it took quite a while to start the web page and then I got an error message. I went back into VS and now I'm getting the missing file messages again. If we are going to use the Telerik tool suite we NEED to know what is causing these issues. In addition to this the RadWindow object comes and goes in Visual Studio. You can get to the properties of the object but it disappears from the page and will come back, sometimes, after running the page in a browser. The RADChart control has NEVER worked correctly in design. You can resize the object. It sits at 14pix by 16pix no matter what you put in the properties. It runs in the browser but there is no way to see what the chart will look like in VS. All of this a a moot point if we can't get rid of the missing files error. PLEASE HELP!

  7. Ivo
    Admin
    Ivo avatar
    689 posts

    Posted 20 Mar 2009 Link to this post

    Hello Joe,

    We have answered the support ticket that you have posted with the same info. Please review it and let us know if the suggestions help.

    We are looking forward to solving your issue as quickly as possible.

    Kind regards,
    Ivo
    the Telerik team


    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  8. Gary Davis
    Gary Davis avatar
    71 posts
    Member since:
    Oct 2003

    Posted 23 Apr 2009 Link to this post

    The error I got was "Telerik RadControls for ASPNET AJAX are not installed". I used the Hot Fix download to copy dlls but apparently, this is not sufficient for Visual Studio Extensions. Do I have to install the full package instead of the Hot Fix?

    Thanks
    Gary Davis
  9. Ivo
    Admin
    Ivo avatar
    689 posts

    Posted 24 Apr 2009 Link to this post

    Hello Gary Davis,

    Yes, you would need the full install package.

    Sincerely yours,
    Ivo
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  10. illumination
    illumination avatar
    85 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 22 May 2009 Link to this post

    I have performed full install package but I still have this error "Telerik RadControls for ASPNET AJAX are not installed". I don't know what else I can do. It won't install with VS2008. Any suggestion?
  11. Plamen Peshev
    Admin
    Plamen Peshev avatar
    886 posts

    Posted 25 May 2009 Link to this post

    Hello Lina,

    We have replied in the forum thread you started about this issue.

    Greetings,
    Plamen
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  12. Mehdi Mirza
    Mehdi Mirza avatar
    11 posts
    Member since:
    Apr 2009

    Posted 27 May 2009 Link to this post


    I have Telerik's ASP.NEt AJAX installed successfully on my windows xp + visual studio 2008 with SP1, when i install telerik on my other development machine with same config windows xp + visual studio 2008 with sp1 the components dont load.

    I get this error "Error rendering control -RadScriptmanager1, An unhandled exception has occured. could not load file or assembly 'Telerik.Web.UI, version=2009.1.402.35, culture=neutral, PublicKeytoken=121fae78165ba3d4 or one of it dependencies."
    I have followed the instructions on Atanas Korchev posted an article recently, but of no use.

    I am frustrated as my project is getting delayed, why does it have to be so difficult to install a component?

    On my home vista machine i have the same install issue which is yet to be resolved, till then i am sitting with this expensive rad tool which i am not able to work with.

    Mehdi


  13. Erjan Gavalji
    Admin
    Erjan Gavalji avatar
    1455 posts

    Posted 27 May 2009 Link to this post

    Hi Mehdi,

    I just replied to the support ticket. Here is my reply:

    Try running the page despite the errors in design time. Does it run fine, or are there any runtime exceptions?

    If there are runtime exceptions, please send the error message to me, I'll try to help with a suggestion.

    If the page runs fine and the problem is only with the designer, you could try opening the bin folder of the website in Windows Explorer and manually delete both the Telerik.Web.UI.dll and Telerik.Web.Design.dll files. Then navigate to the RadControls installation folder (typically [ProgramFilesFolder]\Telerik\RadControls for ASP.NET AJAX Q1 2009\bin35) and copy these two files again.

    If that does not help, can you please, pack your project and send it to me so that I check it locally?


    Regards,
    Erjan Gavalji
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  14. illumination
    illumination avatar
    85 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 27 May 2009 Link to this post

    It is not about the telerik.web.ui for me. My problem is that the VS Extensions will still not want to install. I have tried to do as the blog requested and do what you have suggested but still won't install and it has same error as before. I have tried install vs2008 sp1, still problem. What should I do? I really want to install VSExtensions before I start any VS 2008 website project, get it right the first time... My problem same as Mehdi before has been solved after I installed VS2008 SP1. http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=FBEE1648-7106-44A7-9649-6D9F6D58056E&displaylang=en
  15. Mehdi Mirza
    Mehdi Mirza avatar
    11 posts
    Member since:
    Apr 2009

    Posted 27 May 2009 Link to this post


    my error was resolved after installing visual studio 2008 service pack 1 as well 
    I assumed and mistakenly saw that my visual studio 2008 had sp1, but it was instead framework 3.5 sp1 which is not same as VS 2008 sp1.

    In short, download and update visual studio 2008 sp1 manually.

    Thanks

    Mehdi
  16. Erjan Gavalji
    Admin
    Erjan Gavalji avatar
    1455 posts

    Posted 28 May 2009 Link to this post

    Hi guys,

    Mehdi, glad to know the problem is solved now.

    Lina, I'm not sure why the RadControls for ASP.NET AJAX detection of the VSExtensions installer fails on your side.
        There is a workaround to avoid the detection and install RadControls for ASP.NET AJAX VSExtensions without having RadControls for ASP.NET AJAX, but I would not recommend that. Just a small hint that came to my mind - did you run the RadControls for ASP.NET AJAX VSExtensions installation as an Administrator? The installer needs administrator privileges to access the local computer registry and detect if RadControls for ASP.NET AJAX have been installed. Still, if you decide to try the detection-skipping approach, you could follow the instructions I posted previously:

    There is a small hack, which allows you to have the VSExtensions without running the official RadControls installation. Please, keep it secret ;-). If you run the Telerik.Web.UI_2009_1_311_VSExtensions.msi from the command line, providing the SKIPRADCONTROLSSEARCH=true argument, you will get the controls installed, i.e.
    Telerik.Web.UI_2009_1_311_VSExtensions.msi SKIPRADCONTROLSSEARCH=true

    To uninstall the package you should use the same argument, i.e.
    msiexec /x Telerik.Web.UI_2009_1_311_VSExtensions.msi SKIPRADCONTROLSSEARCH=true

    Please note, this is just a hack for testing purposes. It installs the accompanying files to the <SYSTEMROOT>\INSTALLDIRRADCONTROLS folder. When using that, you also need to browse to the Telerik.Web.UI assembly manually. There is no validation in the Project Configuration Wizard, so missing to navigate to a proper Telerik.Web.UI assembly would result in an error.


        I would recommend another approach though. As you probably already know, we released RadControls for ASP.NET AJAX Q1 SP2 yesterday. We shipped a new installer with the SP2 release, which includes the VSExtensions in it. You can find the MSI download in your ClientNet:

    ClientNet: Download New Installer Beta

    Please give it a try and let me know if everything is fine now. Please note, you need to run the MSI as an administrator.

    Kind regards,
    Erjan Gavalji
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  17. illumination
    illumination avatar
    85 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 28 May 2009 Link to this post

    Finally got it to install VSE. I must completely turn off UAC Control in Vista. If the UAC Control is on then it will fail to recognize if the ASPNET AJAX is installed so there will be no more "Telerik RadControls for ASPNET AJAX are not installed" error. Thank you for your patience Erjan and all your help!
  18. Erjan Gavalji
    Admin
    Erjan Gavalji avatar
    1455 posts

    Posted 28 May 2009 Link to this post

    Hi guys,

    Actually we found this a bug on our side and we already fixed it. Please, download the RadControls for ASP.NET AJAX VSExtensions package and run it again if you do not want to turn your User Account Control off.

    Best regards,
    Erjan Gavalji
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
Back to Top
UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017