IE 6 PRoblems

18 posts, 0 answers
  1. Chris Trina
    Chris Trina avatar
    86 posts
    Member since:
    Mar 2006

    Posted 28 May 2008 Link to this post

    Has anyone experience any issues with the RadEdit for AJAX on IE 6?  I have a production site that heavily uses the AJAX versions of RadEdit and RadMenu and I keep getting sporadic reports of users not being able to type in the editor.  Every reported instance has been and IE 6 user, but some IE 6 users are fine.

    Any help would be GREATLY appreciated.

    Thanks
  2. Rumen
    Admin
    Rumen avatar
    12851 posts

    Posted 28 May 2008 Link to this post

    Hi Chris,

    We are not aware of such interoperability problem and you are the first one to report it.
    We will be grateful if you open a support ticket and send us a sample running project that demonstrates the reported by your users problem.

    Once we are able to reproduce the problem on our side, we will do our best to help.

    Best regards,
    Rumen
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
  3. UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017
  4. Shaun Peet
    Shaun Peet avatar
    571 posts
    Member since:
    Aug 2004

    Posted 28 May 2008 Link to this post

    I had a nice long post that I had written earlier but the site crashed after I had submitted it.  I thought it had gone through...apparently not.

    In any case, I can reproduce this behaviour in IE6, particularly within RadWindow.  It happens nearly all the time when a window is opened with an editor in it *for the first time*.  Refreshing the window seems to "fix" the problem.  Here are some screenshots:

    http://www.microagebasics.com/support/temp/ie6editorrender1.jpg
    http://www.microagebasics.com/support/temp/ie6editorrender2.jpg
    http://www.microagebasics.com/support/temp/ie6editorrender3.jpg

    Shaun.

  5. Chris Trina
    Chris Trina avatar
    86 posts
    Member since:
    Mar 2006

    Posted 28 May 2008 Link to this post

    Rumen,

    I have not seen this for myself, I am only getting reports from my clients.  I will attach screen images as soon as I see it for myself.  I do believe that the issue is happening because I have had several different clients in different states report the same issue.  Basically they are saying the the editor is frozen and they cannot type into it.

    Chris
  6. Tervel
    Admin
    Tervel avatar
    1337 posts

    Posted 29 May 2008 Link to this post

    Hi Chris and Shaun,

    Is it possible that one of you sends us a project that we can play with under IE6 and try to reproduce the issue on our end. So far our attempts have not been successful - the editor loads just fine when inside a RadWindow...

    We do not question the existence of such a problem, as browsers behave in all kinds of strange ways - so a screenshot in this particular case will not do much good. What we need is something to run and play with.

    Greetings,
    Tervel
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
  7. Chris Trina
    Chris Trina avatar
    86 posts
    Member since:
    Mar 2006

    Posted 29 May 2008 Link to this post

    I submitted a sample project this morning on support ticket 140420.

    Chris
  8. George
    Admin
    George avatar
    859 posts

    Posted 02 Jun 2008 Link to this post

    Hi Chris,

    Thank you for the project.

    We are still testing different scenarios with it and we are trying to reproduce the problem. Once we are able to reproduce the behavior on our side, we will do our best to provide a solution.


    Sincerely,
    George
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
  9. Rob
    Rob avatar
    44 posts
    Member since:
    Apr 2008

    Posted 22 Jun 2008 Link to this post

    Hi

    I have just released my site to some Beta testers, and immediately have one user reporting a very siimilar problem.

    He has found that in IE6, if he clicks to switch to HTML view, the editor doesn't switch, and then none of the other controls on the page work - he gets errors stating there is invalid javascript.

    This happens before he even types any content into the editor.

    Regards,

    Rob
  10. Chris Trina
    Chris Trina avatar
    86 posts
    Member since:
    Mar 2006

    Posted 23 Jun 2008 Link to this post

    Rob,

    Try upgrading to the very latest release, just release Friday.  The problem seems to be from the radscript manager.  The script manager delivers the javascript compressed which early versions of IE 6 could not handle consistently.  I did the upgrade on Friday and have not been able to reproduce the problem again, but I make no guarantees because this is so hard to reproduce.

    Chris

    PS The latest version detects the version of IE 6 and delivers uncompressed javascript when appropriate.
  11. Rob
    Rob avatar
    44 posts
    Member since:
    Apr 2008

    Posted 23 Jun 2008 Link to this post

    Hi Chris,

    Thanks for that info - makes sense.

    Now for the dumb question - how do I get hold of the latest release?  I have been all over this site twice and the only reference I can find to updates is trying to sell me an upgrade to my license!

    Cheers

    Rob
  12. Chris Trina
    Chris Trina avatar
    86 posts
    Member since:
    Mar 2006

    Posted 23 Jun 2008 Link to this post

    You need to login so you can get to Client.net.  Under the Client.net menu choose My purchases, click the little down arrow beside RadControls for ASP.Net AJAX, once that menu expands, select Downloads, then, finally, choose the version 2008_1_619 to download.

    Good Luck

    Chris
  13. Rob
    Rob avatar
    44 posts
    Member since:
    Apr 2008

    Posted 23 Jun 2008 Link to this post

    That was well hidden!  I shall have to remember to go back there from time to time and check!

    Thanks for that Chris.

    Rob
  14. Eddy
    Eddy avatar
    4 posts
    Member since:
    Jun 2008

    Posted 24 Jun 2008 Link to this post

    Hi everyone,

    My IE version: 6.0.2900.2180.xpsp_sp2_qfe.070227-2300

    I have issue when trying to view in HTML in the editor.

    All my content in the editor will go blank after i click view in HTML tab.

    There is a text "javascript:void(0)" at the status bar below my IE when i hover my mouse over the HTML and Preview tab.


    Eddy
  15. Rumen
    Admin
    Rumen avatar
    12851 posts

    Posted 25 Jun 2008 Link to this post

    Hi Eddy,

    The reported problem is not related to this forum thread. Could you please start a new forum thread on the subject? Thank you in advance.

    We are not aware of this problem and our suggestions is to see whether you are able to reproduce the problem with the live Default example of RadEditor.

    If you are not able to reproduce the problem in the live example, please open a support ticket and attach a sample running project that demonstrates the issue. We will examine it and try to provide a solution.

    Kind regards,
    Rumen
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
  16. Chris Trina
    Chris Trina avatar
    86 posts
    Member since:
    Mar 2006

    Posted 25 Jun 2008 Link to this post

    Rob,

    Bad News - I was at a client site today using IE 6, version 6.0.2900.2180.spsp_sp2_qfe.070227_2300, and the telerik not found error was occuring again so it seems that the latest release DOES NOT consistently fix the issue.

    Chris 
  17. Rob
    Rob avatar
    44 posts
    Member since:
    Apr 2008

    Posted 26 Jun 2008 Link to this post

    Hi Chris

    That's a shame. After I updated, I tested it IE6 here, and the problem appeared to be fixed, but Eddy (my chief tester, above) still has a problem with a PC he is using with IE6.

    Cheers

    Rob
  18. Erjan Gavalji
    Admin
    Erjan Gavalji avatar
    1455 posts

    Posted 30 Jun 2008 Link to this post

    Hi guys,

    I'm sorry for the troubles you have. To my regret we could not find a proper way to detect if the browser supports gzip compression or not. This is the reason we now work on providing a way to manually disable the gzip compression while merging the resource files.

    Please, bear with us some more.

    Kind regards,
    Erjan Gavalji
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
  19. Erjan Gavalji
    Admin
    Erjan Gavalji avatar
    1455 posts

    Posted 01 Jul 2008 Link to this post

    Hello guys,

    We added OutputCompression property to RadScriptManager and RadStyleSheetManager. Depending on the value (Disabled, AutoDetect (default) or Forced), the handler will compress the output or not, so you are able to add your own detection logic to the control and control the compression.

    Please, open a formal support ticket to obtain the dev build.

    Kind regards,
    Erjan Gavalji
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
Back to Top
UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017