HTTP Error 503. The service is unavailable.

8 posts, 1 answers
  1. Siingh
    Siingh avatar
    32 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 09 Aug 2010 Link to this post

    Hi Telerik
    Team pulse was working fine last week today i opened teampulse and i got this error 

    HTTP Error 503. The service is unavailable.

    help please how to resolve this i have restarted services also still not working



    Kind Regards:
    Hariindarr Siingh
    McConnell Dowell SEA

  2. Siingh
    Siingh avatar
    32 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 09 Aug 2010 Link to this post

    One more thing from IIS console when ever i tried to open website its stopping TeamPulse App Pool.
    if i start the App Pool then launch website again it stops the App Pool
  3. Siingh
    Siingh avatar
    32 posts
    Member since:
    Jul 2012

    Posted 09 Aug 2010 Link to this post

    Ok Found bug
    if you ever change your password on domain then you have to reset your username in TeamPulse_APP_Pool.
    which is bug why we have to change password and username in team pulse app pool in order to work?

    once i have change my password in app pool now team pulse is working

    Kind Regards:
    Hariindarr Siingh
  4. Answer
    Missing user
    Missing user avatar

    Posted 10 Aug 2010 Link to this post

    Hello Siingh,

    Thanks for posting the solution to your problem on the forums. We have logged this as a bug and will look into a fix as soon as we can.

    Sincerely yours,
    Jesse Dyck
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  5. Rach
    Rach avatar
    4 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 10 May 2012 Link to this post

    Hello,

    We are having the same error today:

    Service Unavailable


    HTTP Error 503. The service is unavailable.



    We will try this solution, I hope it works, but if this is still happening you really should think of fixing this.
  6. David Harris
    Admin
    David Harris avatar
    1 posts

    Posted 10 May 2012 Link to this post

    Hi Raquel,

    We are sorry to hear you are experiencing this issue. Can you please reply indicating if and how you were able to resolve it? If you are unable to resolve the issue I would encourage you to open a support thread with specifics on the error message and an attachment including all of your TeamPulse log files, which can be found in the TeamPulse installer directory under the Logs folder.

    All the best,
    David Harris
    the Telerik team
  7. Rach
    Rach avatar
    4 posts
    Member since:
    Oct 2012

    Posted 11 May 2012 Link to this post

    Thanks.

    We were able to solve the problem with the same solution (setting the password again into the App_pool), but now 

    But I'd ask too if you can take a look at this, because we have very strict password policies, so I think that is going to happen every 2 o 3 three months again, and maybe we don't remember how to solve it, or we can't do it if the allowed person is not available, so we could have some days without service, and it's not a very comfortable thing to do.
  8. David Harris
    Admin
    David Harris avatar
    1 posts

    Posted 11 May 2012 Link to this post

    Hi Raquel,

    Unfortunately it is not possible to avoid re-entering the service password if your company policy enforces that it expire on a routine basis. Many companies have a special rule for service accounts for this very reason, and allow those accounts to avoid password expiration. You may also consider using the LOCALSYSTEM or NETWORKSERVICE accounts as they will not have the issue. Please keep in mind that any account used must be granted the appropriate db_owner and SQL Server user rights in order to function properly.

    Regards,
    David Harris
    the Telerik team
Back to Top