Highlighting of active grid filters lost

6 posts, 1 answers
  1. Holger
    Holger avatar
    10 posts
    Member since:
    Apr 2015

    Posted 10 Sep 2015 Link to this post

    Hello,

    I am wondering why the highlightings (k-header-column-menu k-state-active) of filtered columns are not automatically restored by the framework after the settings have been loaded.

    The settings are stored and loaded using setOptions and getOptions. But if you do so, the k-state-active class is not set to columns with active filters.

    Is this missing behavior a known bug or "as designed"? And how can it be solved?

     

    Thanks in advance,

    Holger

  2. Holger
    Holger avatar
    10 posts
    Member since:
    Apr 2015

    Posted 10 Sep 2015 Link to this post

    Is this the only solution or is there any better way now?

    http://www.telerik.com/forums/way-to-show-remind-user-that-a-column-is-applying-a-filter-

    Regards,

    Holger

  3. UI for ASP.NET MVC is VS 2017 Ready
  4. Plamen Lazarov
    Admin
    Plamen Lazarov avatar
    135 posts

    Posted 12 Sep 2015 Link to this post

    Hello Holger,

    The highlighting of the filtered columns is still present when the Grid options are reloaded - please see this screencast and let me know if I am missing something. 

    Regards,
    Plamen Lazarov
    Telerik
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
  5. Holger
    Holger avatar
    10 posts
    Member since:
    Apr 2015

    Posted 16 Sep 2015 in reply to Plamen Lazarov Link to this post

    Hello Plamen,

    thanks for the answer. I dont still get it working. But I found a strange behavior. Probably you have any idea:

    When I don't use the Column Menu the css class is set​! But as soon as .ColumnMenu() is added to the grid, the filters won't get highlighted (they are still there).

    Hopefully you can give me a direction.. 

    ​Regards

    Holger

     

     

  6. Answer
    Plamen Lazarov
    Admin
    Plamen Lazarov avatar
    135 posts

    Posted 18 Sep 2015 Link to this post

    Hello Holger,

    The observed behavior is caused by a bug, which was fixed for Kendo UI Q1 2015 (2015.1.318). Please upgrade Kendo UI or use the workaround you linked above.

    Regards,
    Plamen Lazarov
    Telerik
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Feedback Portal and vote to affect the priority of the items
  7. Holger
    Holger avatar
    10 posts
    Member since:
    Apr 2015

    Posted 18 Sep 2015 in reply to Plamen Lazarov Link to this post

    I was using a Q2 version.. But the upgrade to the newest version solved the issue. Thanks!
Back to Top
UI for ASP.NET MVC is VS 2017 Ready