Getting deploy to device issues since adding Telerik controls.

2 posts, 0 answers
  1. rjmorton
    rjmorton avatar
    17 posts
    Member since:
    Aug 2006

    Posted 06 May 2011 Link to this post

    Hi everyone,

    Wonder if anyone else has experienced this at all?

    I have a WP7 project that up until a few days ago used just the standard Microsoft controls. There have been no issues at all in deploying the app to my developer registered phone through Visual Studio and everything was fine.
    I have since added the Telerik RadDataBoundListBox and since then, I'm getting many times when the app will refuse to deploy to the device. The second I remove the Telerik controls and references to them, it all works again.

    It's not happening all the time - probably 50% of the time and I can usually eventually get it working again by doing random combinations of unplugging the device, plugging in again, turning it off and on, restarting zune and Visual Studio. Not sure specifically what the combination that gets it working, but I'm trying to identify that. Eventually though it all breaks again in a seamingly random way.

    The error message I get is:
    "The application could not be launched for debugging. Ensure that the target device screen is unlocked and that the application is installed".

    Just to be clear, the phone screen is unlocked and ready for debugging.
    Is there a trick involved when including the Telerik controls, or is this just a huge coincidence?
    Anyone else seen this and identified a fix at all?

    Thanks,
    Richard.
  2. Deyan
    Admin
    Deyan avatar
    2040 posts

    Posted 09 May 2011 Link to this post

    Hi Richard,

    Thanks for contacting us and for reporting this issue.

    We have not been able to reproduce similar behavior on our side using RadControls for Windows Phone 7. Although we have encountered the same error sometimes, it does not seem to be related to our controls since it also occurs in projects that do not use them. We believe that this issue is probably related to some kind of connectivity issues between Visual Studio and Zune.

    If you, however, believe that the issue is somehow related to using RadControls for Windows Phone 7, we would kindly like to ask you to prepare a sample WP7 application that we can use on our side to reproduce the case and see how we can help. Note that you will have to open a new support ticket in order to be able to attach your project.

    Thanks for your time.

    Best wishes,
    Deyan
    the Telerik team
    Let us know about your Windows Phone 7 application built with RadControls and we will help you promote it. Learn more>>
  3. DevCraft banner
Back to Top