Error loading Telerik.WinControls.RadChart

4 posts, 0 answers
  1. Yi
    Yi avatar
    1 posts
    Member since:
    Jun 2010

    Posted 02 Jun 2010 Link to this post

    Hi,
    I'm developing outlook addin for Outlook 2010 64bit version with Rad Chart version: 2009.1.9.414.
    When I try to open the addin, an exception occours like this:

    Could not load file or assembly 'Telerik.WinControls.RadChart', Version 2009.1.9.414,....

    And this addin can be run successfully in 32 bit Outlook.

    So... what can I do?

    Thanks.
  2. Dwight
    Admin
    Dwight avatar
    475 posts

    Posted 07 Jun 2010 Link to this post

    Hello Yi,

    We haven't experienced issues with loading the RadChart with 64-bit software. Can you provide more details on how you use the RadChart?

    Best wishes,
    Joshua
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
  3. UI for WinForms is Visual Studio 2017 Ready
  4. alfred
    alfred avatar
    25 posts
    Member since:
    Jan 2008

    Posted 21 Jun 2010 Link to this post

    I have a similar problem.

    I have just upgraded to Win 7 64 bit.  It shows similar error. 

    Version: 2009 Q3
    Visual Studio 2005
  5. alfred
    alfred avatar
    25 posts
    Member since:
    Jan 2008

    Posted 22 Jun 2010 Link to this post

    After trial and error, I found a "solution", hope it helps.

    My case is:
    I have a Windows applications under development.  And I just purchased a new notebook with Win 7 64 bit.  Thus, I re-install everything and try to continue my work. 

    My current application has a RadChart.

    1. Open the application does not have any problem except that I need to remove and add the references back as the path is different (Program Files (x86)).  The RadChart does not shown any problem.
    2. Start the debug.  The RadChart shows the error.  Other Rad components seem does not have similar problem (menu, grid). I do not try everything but RadReport seems to have problem as well (I have posted it in another forum).
    3. I change the project properties, adanced compilation configuration to x86.  (I do not know if it is necessary.)
    4. I create a new form.  Add the RadChart and copy the code.  Remove the old form.  Start debug.  It seems Ok then.

    I have also tested to deploy the new application to Windows XP machine.  It seems that it operates normally.

    I suggest Yi may try this approach and let us know it can solve the Rad Controls under Win 64 environment.  Maybe Telerik may also test the impact of Windoes upgrade on the Rad controls as well.

Back to Top