error #2101 in control 'Xaml1'

6 posts, 0 answers
  1. Nik
    Nik avatar
    14 posts
    Member since:
    Jan 2007

    Posted 16 Mar 2009 Link to this post

    Hi

    I have implemented the My application with new release.
    I have put RadMenu, RadToolbar, and RadDocking.

    But when i am running my application I am getting this error.
    Line: 453
    Error: Sys.InvalidOperationException: InitializeError error #2101 in control 'Xaml1': Failed to initialize the application's root visual

    I am not able to figure out why is happening so.

    Any help would really appreciated.

  2. Hristo
    Admin
    Hristo avatar
    832 posts

    Posted 18 Mar 2009 Link to this post

    Hi Nik,

    Have you added references to Telerik.Windows.Controls, Telerik.Windows.Controls.Navigation and Telerik.Windows.Controls.Docking assemblies?
    If you do, can you send us sample project so we can investigate it further?
    Thanks.

    Greetings,
    Hristo
    the Telerik team


    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  3. DevCraft banner
  4. Nik
    Nik avatar
    14 posts
    Member since:
    Jan 2007

    Posted 18 Mar 2009 Link to this post

    I have already added that reference still I am getting this error.
  5. Konstantin Petkov
    Admin
    Konstantin Petkov avatar
    1911 posts

    Posted 19 Mar 2009 Link to this post

    Hi Nik,

    Can you isolate the error into a sample app and send it through a private support ticket? We will investigate this error and get back to you with our findings.

    Thank you and looking forward to hearing from you.

    Regards,
    Konstantin Petkov
    the Telerik team


    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  6. smith
    smith avatar
    54 posts
    Member since:
    Mar 2009

    Posted 15 Apr 2009 Link to this post

    HI

    In my application i am using Rad Docking and Radpane  locally it is working fine, i hosted my project in server access in client machine me also get same error what i mentioned in earlier post , how to fix this issue

    please let me know


    smith

  7. Valentin.Stoychev
    Admin
    Valentin.Stoychev avatar
    2198 posts

    Posted 20 Apr 2009 Link to this post

    Hello smith,

    Is it possible that the XAP file of the application was not able to be downloaded from the server. Is the XAP extension enabled on your server? The other reason for a silverlight application to fail to execute on the remote server is if you have any services enabled for that application.

    Check this blog post for more info:
    http://blogs.msdn.com/tims/archive/2008/03/18/configuring-a-web-server-to-host-silverlight-content.aspx

    Let us know if we can help you further!

    Best wishes,
    Valentin.Stoychev
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
Back to Top
DevCraft banner