Deploy the solution with activated features

5 posts, 0 answers
  1. Guillaume
    Guillaume avatar
    10 posts
    Member since:
    Sep 2007

    Posted 27 Sep 2007 Link to this post

    Hi,

    I will use RadEditor for quite a large collection site. I have no problem to install and deploy the solution, but the feature's scope is site level which means that i'll have to go on every website to activate the feature. I was wondering if there were anything I could modify in the wsp or somewhere else to have the features activated by default.

    Thanks,

    Guillaume.
  2. Lini
    Admin
    Lini avatar
    2144 posts

    Posted 28 Sep 2007 Link to this post

    Hello Guillaume,

    Several customers have complained about this problem so we decided to address it in the next editor for MOSS update. Currently, the editor only checks the current site to see if the features are active. We will change it so i also checks the site collection features. This means that you will be able to change the features scope to be the site collection and activate them for all sites at once.

    I think this will be a good solution in your case.

    Best wishes,
    Lini
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center

  3. Guillaume
    Guillaume avatar
    10 posts
    Member since:
    Sep 2007

    Posted 02 Oct 2007 Link to this post

    Thank you for your reply,

    Now that the solution is deployed and the feature activated on each website i was wondering how I could enable this feature by default on every new website being created. I ve tried to modify site definitions to include the feature but it doesn t seem to work because only an administrator can activate this feature where some users can create websites. Any solution ?
  4. Guillaume
    Guillaume avatar
    10 posts
    Member since:
    Sep 2007

    Posted 02 Oct 2007 Link to this post

    Thank you for your reply,

    Now that the solution is deployed and the feature activated on each website i was wondering how I could enable this feature by default on every new website being created. I ve tried to modify site definitions to include the feature but it doesn t seem to work because only an administrator can activate this feature where some users can create websites. Any solution ?
  5. Lini
    Admin
    Lini avatar
    2144 posts

    Posted 03 Oct 2007 Link to this post

    Hi,

    It is not possible to have our feature activate when you create a new web. There is a feature attribute called ActivateOnDefault, but unfortunately it does not apply to site or web scoped features. However, if you have an active RadEditor feature in the Site Collection and you create new web sites (e.g. a new personal site for a user) then the editor should be active in those new sites as well. This means that the proposed workaround in my last message (changing the scope of the RadEditor feature) should do the job in your case.

    Sincerely yours,
    Lini
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions at the new Telerik Support Center
Back to Top