Date problem with Excel Export in XP

10 posts, 0 answers
  1. Shuja
    Shuja avatar
    30 posts
    Member since:
    Mar 2011

    Posted 20 Nov 2014 Link to this post

    I'm added an Excel export option to a grid, which features multiple date columns.

    Under Windows 7, IE 11 and Chrome export this data to Excel with no problem, dates appear correctly.

    However when trying it from two different Windows XP machines both IE and Chrome export date fields as just the year value (e.g. 2011), which is then formatted as a date, showing a value such as 03/07/1905.

    Unfortunately, many of our users are still using XP - is there a solution?
  2. Atanas Korchev
    Admin
    Atanas Korchev avatar
    8462 posts

    Posted 20 Nov 2014 Link to this post

    Hello Shuja,

    Other users have reported problems with dates in older versions of Excel (2007). We will investigate the problem and update this thread once there is progress.

    Regards,
    Atanas Korchev
    Telerik
     
    Join us on our journey to create the world's most complete HTML 5 UI Framework - download Kendo UI now!
     
  3. Kendo UI is VS 2017 Ready
  4. Atanas Korchev
    Admin
    Atanas Korchev avatar
    8462 posts

    Posted 25 Nov 2014 Link to this post

    Hi,

    We reproduced the problem and a fix will be available in the next internal build due by the end of the week.

    Regards,
    Atanas Korchev
    Telerik
     
    Join us on our journey to create the world's most complete HTML 5 UI Framework - download Kendo UI now!
     
  5. Shuja
    Shuja avatar
    30 posts
    Member since:
    Mar 2011

    Posted 25 Nov 2014 in reply to Atanas Korchev Link to this post

    Thanks, I'll try it then.
  6. BobT732
    BobT732 avatar
    4 posts
    Member since:
    Sep 2006

    Posted 28 Dec 2014 in reply to Atanas Korchev Link to this post

    I'm running into the same issue with Dates when exporting to Excel 2007. Is there a work around?

    Thanks
    Bob Turner
  7. Atanas Korchev
    Admin
    Atanas Korchev avatar
    8462 posts

    Posted 29 Dec 2014 Link to this post

    Hi,

    The suggested workaround is to install the latest internal build.

    Regards,
    Atanas Korchev
    Telerik
     
    Join us on our journey to create the world's most complete HTML 5 UI Framework - download Kendo UI now!
     
  8. Bob
    Bob avatar
    123 posts
    Member since:
    Sep 2012

    Posted 14 May 2015 in reply to Atanas Korchev Link to this post

    Has a fix for this been officially released (not an internal build)?
  9. Atanas Korchev
    Admin
    Atanas Korchev avatar
    8462 posts

    Posted 15 May 2015 Link to this post

    Hello Bob,

    Yes, this bug is addressed in the latest official release.

    Regards,
    Atanas Korchev
    Telerik
     
    Join us on our journey to create the world's most complete HTML 5 UI Framework - download Kendo UI now!
     
  10. Bob
    Bob avatar
    123 posts
    Member since:
    Sep 2012

    Posted 15 May 2015 in reply to Atanas Korchev Link to this post

    We are on DLL version 2015.1.318.545.  Is the bug fixed in this version?

    One of our users (off-site) sent us an example of this bug from our production site just the other day.  We have no way to reproduce as we don't have Excel 2007.

  11. Atanas Korchev
    Admin
    Atanas Korchev avatar
    8462 posts

    Posted 19 May 2015 Link to this post

    Hi Bob,

    Yes, the bug is fixed in that version. Make sure the Kendo UI JS files are the same version.

    Regards,
    Atanas Korchev
    Telerik
     
    Join us on our journey to create the world's most complete HTML 5 UI Framework - download Kendo UI now!
     
Back to Top
Kendo UI is VS 2017 Ready