Could not load file or assemby Version 2009.2.701.20

5 posts, 0 answers
  1. mac
    mac avatar
    137 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 02 Sep 2009 Link to this post

    Running VS2008 pro V3.5 SP1
    C:\Program Files\Telerik\RadControls for ASP.NET AJAX Q2 2009
    dll version 2009.2.701.20

    File > Create New Website
    Select RadControls vb.net Website

    Creates Site
    All Controls respond saying Could not load file or assembly Telerik.Web.Ui, Version 2009.2.701.20  Cannot find file specifed.

    Dlls are in the Bin folder

    Web Config refs include - N\ote that it never include a version.

     

    <

     

    add tagPrefix="telerik" namespace="Telerik.Web.UI" assembly="Telerik.Web.UI"/>

    This is a fresh install - of both VS2009 and RadControls
    Running Vista. Is it some BS Vista thing? I have UAC turned OFF.

     

     

     

    Tried repeatedly to run the 'Configure Telerkik  Web Site'

    Please don't suggest adding to GAC.. I really don't want to have to deal with version control within each of the pages.

    wtf ??





  2. mac
    mac avatar
    137 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 02 Sep 2009 Link to this post

    It seems deleting the suite of  toolbox controls that are automatically created by telerik on install and reinstalling them via Add Items has solved the issue. Good luck to others.  
  3. UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017
  4. mac
    mac avatar
    137 posts
    Member since:
    May 2008

    Posted 03 Sep 2009 Link to this post

    this problem keeps coming back. If I close my solution and reopen it.. all controls lose their grahical representations. Any idea how to fix this issue?
  5. AkAlan
    AkAlan avatar
    121 posts
    Member since:
    Jun 2009

    Posted 03 Sep 2009 Link to this post

    I'm having the same issue except even reloading toolbox doesn't help. I also have a ticket open for this problem but no responce yet. If you get this solved please post back. Thanks
  6. AkAlan
    AkAlan avatar
    121 posts
    Member since:
    Jun 2009

    Posted 03 Sep 2009 Link to this post

    Well I think I solved my issue. I recently rebuilt my pc and had not installed Office 2007 sp2 or VS 2008 sp1 yet. I just did and now I see the RadGrid where before I got the error you see. I believe I remember Office files being involved with the RadControls designer but not sure. Anyway make sure you are up to date on the sp's. Good luck.
Back to Top
UI for ASP.NET Ajax is Ready for VS 2017