Controls missing from Toolbox

10 posts, 0 answers
  1. Jason
    Jason avatar
    13 posts
    Member since:
    Aug 2012

    Posted 30 May 2010 Link to this post

    Hi,

    I have installed RadControls_for_Silverlight_4_2010_1_0422_DEV on to 3 PCs with VS 2010 and Win 7. I found that the Telerik controls were correctly added to the toolbox on one machine but not the other two.

    However when I installed the Microsoft Toolbox from Codeplex these Controls were successfully added to the "All Silverlight Controls" group.

    I shall manually add them but I thought you should know that there seems to be a problem.

    Regards,
    Jason
  2. Milan
    Admin
    Milan avatar
    1989 posts

    Posted 31 May 2010 Link to this post

    Hello Jason,

    Thank you for sharing this information. We will look into that issue.


    Best wishes,
    Milan
    the Telerik team

    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items.
  3. DevCraft banner
  4. Wolfgang Kaiser
    Wolfgang Kaiser avatar
    9 posts
    Member since:
    Dec 2009

    Posted 31 Aug 2010 Link to this post

    My toolbox - doesn't contain a single Telerik control ..  Is there a script I can run to get them back?   Any solutions to this problem ?

    I have installed RadControls_for_Silverlight_4_2010_2_0812_DEV
  5. Milan
    Admin
    Milan avatar
    1989 posts

    Posted 02 Sep 2010 Link to this post

    Hi Wolfgang Kaiser,

    As my colleague Veselin Vasilev has indicated in a related support thread, our controls should be added to the toolbox automatically. We are investigating why this might not happen and we will try to fix this issue for our next release. 

    In the mean time you could add our controls to the toolbox using the manual approach. 



    Sincerely yours,
    Milan
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  6. Aaron
    Aaron avatar
    9 posts
    Member since:
    Jun 2009

    Posted 30 Sep 2010 Link to this post

    I had a similar issue, with 2009 controls, if the application i created had a target framework below 3.5, i did't show me the controls in the toolbox, just check that in your project properties, hope it helps
  7. Wolfgang Kaiser
    Wolfgang Kaiser avatar
    9 posts
    Member since:
    Dec 2009

    Posted 14 Oct 2010 Link to this post

    I just upgraded to Q2 2010 SP2 and needless to say each time I upgrade all my manually added Telerik silverlight controls dissappear again from the toolbox. 
    I have to add the controls again manually (note that I am doing this with each patch / upgrade). Did you ever try to do this?   There are literally a 100 + controls ... where are the ones that I have to add?  There's no multi selection I have to click each control line by line.   Is there a list somewhere?   Or better a script to re-add the controls to the toolbox automatically?

    This is painful and definately not the type of productivity enhancement thai I need.

    Thanks,
    Wolf
  8. Milan
    Admin
    Milan avatar
    1989 posts

    Posted 21 Oct 2010 Link to this post

    Hello Wolfgang Kaiser,

    I am sending you a .reg file which will add our controls to the Visual studio toolbox. Once the file is executed it will create the needed registry entries. Before running the file you should probably edit it to see if all file path are correct.

    Also, it will be a good idea to check if those entries haven't been added already. The registry path where those entries are added is "[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\VisualStudio\10.0\ToolboxControlsInstaller". If you see child registry entries similar to "Telerik.Windows.Controls.MediaPlayer" then our controls were added to the toolbox and there might be some problem with the toolbox itself. If that's the case you might try resetting the toolbox.


    Kind regards,
    Milan
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  9. Milan
    Admin
    Milan avatar
    1989 posts

    Posted 21 Oct 2010 Link to this post

    Hi Wolfgang Kaiser,

    Here is the file.

    Sincerely yours,
    Milan
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  10. Jyoti
    Jyoti avatar
    1 posts
    Member since:
    Jun 2013

    Posted 28 Jun 2013 Link to this post

    Hi,

     I am trying to add telerik controls to my toolbox for vs2010 and it gives me this error. We just bought RAD controls.

    Please help me

  11. Yana
    Admin
    Yana avatar
    4554 posts

    Posted 03 Jul 2013 Link to this post

    Hi Jyoti,

    This forum is for RadControls for Silverlight, as I can see in the screenshot you're using RadControls for ASP.NET AJAX, please post any questions/issues related to RadControls for ASP.NET AJAX in the corresponding forum:
    http://www.telerik.com/community/forums/aspnet-ajax.aspx

    Regards,
    Yana
    Telerik
    TRY TELERIK'S NEWEST PRODUCT - EQATEC APPLICATION ANALYTICS for SILVERLIGHT.
    Learn what features your users use (or don't use) in your application. Know your audience. Target it better. Develop wisely.
    Sign up for Free application insights >>
Back to Top
DevCraft banner