Cant see list of controls under custom control in Expression Blend

5 posts, 0 answers
  1. Bhooshan
    Bhooshan avatar
    2 posts
    Member since:
    Feb 2009

    Posted 25 Feb 2009 Link to this post

    I installed evaluation version of telerik controls for Silverlight. After adding DLL files in references directory under project, I'm not able to see telerik controls under custom controls in Expression Blend. I have Blend veriosn 2 with SP1. Please assist.

    Thanks,
    Bhooshan
  2. Valeri Hristov
    Admin
    Valeri Hristov avatar
    2252 posts

    Posted 27 Feb 2009 Link to this post

    Hello Bhooshan,

    You need to add references to all Telerik Silverlight assemblies to your project and Blend will automatically display the controls.

    All the best,
    Valeri Hristov
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  3. DevCraft banner
  4. Bhooshan
    Bhooshan avatar
    2 posts
    Member since:
    Feb 2009

    Posted 28 Feb 2009 Link to this post

    Thanks for reply Valeri. I added all the files as reference under my references directory but yet Blend does not display the controls. I don't know how will I get these to use.

    ~ Bhooshan.
  5. Boyan
    Admin
    Boyan avatar
    758 posts

    Posted 03 Mar 2009 Link to this post

    Hi Bhooshan,

    We have never experienced such an issue, but I have a few suggestions:
    1. Make sure that you have added Telerik.Windows.Controls assembly
    2. Make sure you haven't  started a WPF project. Make a new project to try again, be sure it is Silverlight  2.
    3.  After adding the references to our .DLLs build the project.

    If this doesn't help please provide some more info:
    1. Did you get some kind of error when you added references or when you tried to build
    2. What happens If you load the project you created in VS2008?
    3. If you try to use one of our controls by directly writing in the xaml, will you get an error or everything will be working fine.

    Best wishes,
    Boyan
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Check out the tips for optimizing your support resource searches.
  6. Rishabh
    Rishabh avatar
    1 posts
    Member since:
    Jan 2011

    Posted 16 May 2011 Link to this post

    Hi..This is Rishabh

    Previously, i am also facing this kind of Problem...in my case i am trying to add references of silverlight 3 in my Expression Blend 4..so i suggest u to check the version of the telerik that u are using...version is the main problem i think so......

    If this is usefull then plz reply me...bye
Back to Top
DevCraft banner