Bullets not working in RadEditor for MOSS

8 posts, 0 answers
  1. Raghuraman Venkataraman
    Raghuraman Venkataraman avatar
    8 posts
    Member since:
    Nov 2009

    Posted 03 Nov 2009 Link to this post

    Hi all,
            I have created a publishing site in SharePoint and I have created page layouts for creating content pages. I have used various field controls for adding contents in the pages like HTML Editor, Image Formatter,etc; I replaced the default HTML editor with Rad Editor Lite version for MOSS. Everything worked fine in my system. But some days back I had to migrate my entire web application to a different server. So, I had to carryout the installation of RadEditor Lite Version for MOSS in the new server too. But there arose a strange problem. The bullets which I have used for some contents inside the RadEditor are not appearing at all. But, when I try to edit the contents in edit mode, the bullet is appearing fine. The only thing is when I Save the contents and Check in for publishing, the bullets vanish. And also there are some minor issues like underline not appearing for urls, alignment problems,etc; What could be the root cause of such an aberrant behavior? If anybody could find a workaround for this, then let me know. Thanks in advance.

    Regards,
    Raghuraman.V

  2. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1653 posts

    Posted 05 Nov 2009 Link to this post

    Hello Raghuraman,

    The problem might be in the styling of the page. Could you provide us with the HTML code, which is in presentation mode and in the RadEditor, when you are in editing mode. Check if the HTML code is different after you save the content again. Also inform us in what scenario you are experiencing the issue. Is it WCM, web part or list scenario?

    All the best,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.

  3. Raghuraman Venkataraman
    Raghuraman Venkataraman avatar
    8 posts
    Member since:
    Nov 2009

    Posted 05 Nov 2009 Link to this post

    I am encountering this issue in WCM scenario. I have used HTML Editor field control in my page layout. I installed Rad Editor for MOSS Lite version and replaced <publishingwebcontrols:htmlfield> with <radE:RadHtmlField> tag in my aspx pages. It worked fine in my local system but not appearing in presentation mode alone in the new server. Do you want to review the page source of my aspx page rendered in html format in the browser or the code of my aspx page?
  4. Stanimir
    Admin
    Stanimir avatar
    1653 posts

    Posted 10 Nov 2009 Link to this post

    Hello Raghuraman,

    Could you provide me with the HTML code that you are inserting in the RadEditor and the HTML code, which you can see in presentation mode? This way I will be able to try reproducing the issue on our test server.

    Thank you.


    Best wishes,
    Stanimir
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  5. Raghuraman Venkataraman
    Raghuraman Venkataraman avatar
    8 posts
    Member since:
    Nov 2009

    Posted 10 Nov 2009 Link to this post

    Hi admin,
               Thank you very much for your able support. I fixed the issue at last. As you pointed out, due to HTML styling problems the bullets were not displayed properly. I changed the styling and at once everything started to work fine. Thank you very much again. :)
  6. NLV
    NLV avatar
    87 posts
    Member since:
    Aug 2009

    Posted 27 Nov 2009 Link to this post

    Hello,

    I'm getting the same issue (in WCM scenario). The bullets appear fine when the page is in edit mode. But once i check in the page and publish it the formatting is lost. The bullets disappear. I copied the (pre-formatted)content from the word document and just pasted it. I'm using RadEditor for MOSS licensed version, version 5.6.

    The HTML code of the content in the editor is given below.

    <class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; text-indent: 0.25in;"><style="mso-bidi-font-weight: normal;"><span style="color: #0070c0;">Overall Features<br /> 
    <br /> 
    <o:p></o:p></span></b></p
    <ul style="margin-top: 0in; list-style-type: disc;"
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Quick, easy and effective to use<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Custom logging framework<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Create, Open and Save projects<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Merge lists from any site<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Select view columns for lists </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Support for list internal columns<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Easy-to-view result grid with sorting, group by and filtering options<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Graphic query builder<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Allows sorting based on multiple columns<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Multiple filter options in relevance to the column selected<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Support for complex queries with instant edit and delete options<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Filters are viewed in a tree structure to provide greater understandability<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Supports SQL queries to merge lists<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Rollup list items within an entire site collection<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Create, edit and save SQL queries<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Increased efficacy in case of loading large amount of data<o:p> </o:p> </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;">Print and Export result set in Excel, PDF and XPS formats. </li> 
        <li class="MsoNormal" style="margin: 0in 0in 0pt; mso-list: l0 level1 lfo1;"><span style="font-size: 12pt; font-family: 'times new roman','serif'; mso-fareast-font-family: 'times new roman'; mso-ansi-language: en-us; mso-fareast-language: en-us; mso-bidi-language: ar-sa;">Allows choosing view styles of the result grid</span> </li> 
    </ul> 

    The snapshots are given below.

    After the page is published - http://yfrog.com/5ppagemodej
    Page in edit mode - http://yfrog.com/ededitmodej

    Note: I also tried pasting it after cleaning the MSO formatting. But got the same result.

    Any ideas?
    Thank you.


  7. NLV
    NLV avatar
    87 posts
    Member since:
    Aug 2009

    Posted 27 Nov 2009 Link to this post

    Okie, i wrote the HTML myself and still it is not working.

    <span style="font-size: 16px; color: #0070c0; font-family: arial;">Overall Features</span> <br /> 
    <br /> 
    <span style="font-size: 13px; font-family: arial;"
    <ul> 
        <li>Quick, easy and effective to use </li> 
        <li>Custom logging framework </li> 
        <li>Create, Open and Save projects </li> 
        <li>Merge lists from any site </li> 
        <li>Select view columns for lists </li> 
        <li>Support for list internal columns </li> 
        <li>Easy-to-view result grid with sorting, group by and filtering options </li> 
        <li>Graphic query builder </li> 
        <li>Allows sorting based on multiple columns </li> 
        <li>Multiple filter options in relevance to the column selected </li> 
        <li>Support for complex queries with instant edit and delete options </li> 
        <li>Filters are viewed in a tree structure to provide greater understandability </li> 
        <li>Supports SQL queries to merge lists </li> 
        <li>Rollup list items within an entire site collection </li> 
        <li>Create, edit and save SQL queries </li> 
        <li>Increased efficacy in case of loading large amount of data </li> 
        <li>Print and Export result set in Excel, PDF and XPS formats. </li> 
        <li>Allows choosing view styles of the result grid </li> 
    </ul> 
    </span> 

    Any ideas?
    Thank you.


  8. NLV
    NLV avatar
    87 posts
    Member since:
    Aug 2009

    Posted 28 Nov 2009 Link to this post

    Hello,

    I found the problem. The parent styling was causing the issue as i have given float and item-style-type for the element 'li'.

    Thank you.
    Regards
    NLV
Back to Top