Bug when activating...

12 posts, 0 answers
  1. HG
    HG avatar
    4 posts
    Member since:
    Oct 2007

    Posted 04 Feb 2011 Link to this post

    Hi support,

    UPDATE: It is SP3.. sorry

    I am trying to activate the new SP3 of TP.. However, I get the following error during Automatic activation:

    Activation was unsuccessful.
    • Insert of '129245533-' failed: Telerik.OpenAccess.RT.sql.SQLException: Cannot insert the value NULL into column 'MachineId', table 'telerik.dbo.OrderDetailLicenseDeveloperKey'; column does not allow nulls. INSERT fails. The statement has been terminated. at Telerik.OpenAccess.RT.Adonet2Generic.Impl.PreparedStatementImp.execute() at OpenAccessRuntime.Relational.conn.PooledPreparedStatement.execute() at OpenAccessRuntime.Relational.RelationalStorageManager.generateInserts(NewObjectOID oid, Int32 index, ClassMetaData cmd, PersistGraph graph, Int32[] fieldNos, CharBuf s, Object[] oidData, IntArray toUpdateIndexes) INSERT INTO [OrderDetailLicenseDeveloperKey] ([ActivationDate], [ActivationGUID], [FileVersion], [HistoryAdminUserId], [HistoryClientId], [HistoryDBUser], [HistoryIsDeleted], [MachineId], [OrderDetailId], [OrderDetailLicenseDeveloperId], [ProductMinorVersionId]) VALUES (?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?) select scope_identity() (set event logging to all to see parameter values) Telerik.OpenAccess.RT.sql.SQLException: Cannot insert the value NULL into column 'MachineId', table 'telerik.dbo.OrderDetailLicenseDeveloperKey'; column does not allow nulls. INSERT fails. The statement has been terminated. at Telerik.OpenAccess.RT.Adonet2Generic.Impl.PreparedStatementImp.execute() at OpenAccessRuntime.Relational.conn.PooledPreparedStatement.execute() at OpenAccessRuntime.Relational.RelationalStorageManager.generateInserts(NewObjectOID oid, Int32 index, ClassMetaData cmd, PersistGraph graph, Int32[] fieldNos, CharBuf s, Object[] oidData, IntArray toUpdateIndexes)
    Can you help me, please?

    Regards

    Henrik
  2. Elena Peneva
    Admin
    Elena Peneva avatar
    97 posts

    Posted 04 Feb 2011 Link to this post

    Hi Henrik,

     Thanks for your interest in TeamPulse. From the error you posted I can see that for some reason your machine id is null. Could you please try the manual activation? Hopefully the machine id will be shown there and you will be able to finish the activation. If this approach doesn't work, I'll ask you to share some machine information with us - are you trying to run TeamPulse on PC or Virtual Machine?
     Looking forward to hearing from you.

    Best wishes,
    Elena Peneva
    the Telerik team
  3. HG
    HG avatar
    4 posts
    Member since:
    Oct 2007

    Posted 04 Feb 2011 Link to this post

    Hi Elana,

    Thanks for your quick reply.

    I am trying to run TP from my PC (running Windows 7 Ultimate, on a local SQL server).

    Tried the manual activation but machine id is not showing. What is this machine Id? Where is it coming from?

    Regards

    Henrik
  4. Elena Peneva
    Admin
    Elena Peneva avatar
    97 posts

    Posted 04 Feb 2011 Link to this post

    Hi Henrik,

     Could you try running the exe file from the rar and send us the result that appears in the console?

     Greetings,
    Elena Peneva
    the Telerik team
  5. HG
    HG avatar
    4 posts
    Member since:
    Oct 2007

    Posted 04 Feb 2011 Link to this post

    There you go:

    55fdX1ps3B7WI1I2UKIqYzyEAFYB2jJGSZKCBQXm0oU=

  6. Jordan
    Admin
    Jordan avatar
    123 posts

    Posted 04 Feb 2011 Link to this post

    Hello HG,

     We have some problems with that string. I've attached another exe that will output more log information in the console. Can you send me the output?

    Best wishes,
    Jordan
    the Telerik team
  7. HG
    HG avatar
    4 posts
    Member since:
    Oct 2007

    Posted 21 Feb 2011 Link to this post

    Hello Jordan,

    Sorry for the late reply. Been on vacation :-)

    Here's the output from the application:

    ProcessorId:BFEBFBFF0001067A
    hddID:16EC095A
    retStr:BFEBFBFF00010616EC0FEBF16
    55fdX1ps3B7WI1I2UKIqYzyEAFYB2jJGSZKCBQXm0oU=


    Regards

    Henrik
  8. Jordan
    Admin
    Jordan avatar
    123 posts

    Posted 23 Feb 2011 Link to this post

    Hi HG,

     Sometimes our installer doesn't get the full permission to construct the machine id. You can try two thing.

    1. Try to install the TeamPulse as administrator. If this doesn't work please run it as
    msiexec /a {msi} /log c:\installer.log and send us the log file.

    2. Put the MachineID 55fdX1ps3B7WI1I2UKIqYzyEAFYB2jJGSZKCBQXm0oU= in the configuration files.
    They are under the installation folder of TeamPulse C:\Program Files (x86)\Telerik\TeamPulse.
    You have to add the MachineID in
    "C:\Program Files (x86)\Telerik\TeamPulse\wwwroot\Web.Config"
    "C:\Program Files (x86)\Telerik\TeamPulse\UserManagement\Web.config"
    "C:\Program Files (x86)\Telerik\TeamPulse\IntegrationService\TeamPulse.Integration.Service.exe.config"

    The MachineID key looks like:
    <appSettings>
    ...
    <add key="MachineID" value="4rx6pOyqx+8G0jtDEq0B1+AxxG13IZ8rVpV5Q4GHHns=" />
    </appSettings>

    Kind regards,
    Jordan
    the Telerik team
    Registration for Q1 2011 What’s New Webinar Week is now open. Mark your calendar for the week starting March 21st and book your seat for a walk through all the exciting stuff we ship with the new release!
  9. Vinh
    Vinh avatar
    6 posts
    Member since:
    Aug 2010

    Posted 07 Jul 2011 Link to this post

    Hi,

    I have a similar problem but instead of getting the error message for activation, I can't even load the activation page. I tried installing Telerik_TeamPulse_Standard_Edition_R1_2011 on 2 different PC with windows 7 Professional and I couldn't get to the activation page. See below for the error. On the physical drive, there's no physical folder called Activation at the directory C:\Program Files (x86)\Telerik\TeamPulse\UserManagement. Let me know if you have any solution for this. Thanks.

    HTTP Error 404.0 - Not Found
    The resource you are looking for has been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

    Requested URL http://sjcwks014:9897/Activation
    Physical Path C:\Program Files (x86)\Telerik\TeamPulse\UserManagement\Activation
    Logon Method Negotiate
    Logon User Temp
    Failed Request Tracing Log Directory C:\inetpub\logs\
  10. David Harris
    Admin
    David Harris avatar
    1 posts

    Posted 08 Jul 2011 Link to this post

    Hi Vinh,

    As per information Vinh provided in a support ticket, it seems that his 404 error was resolved by ensuring that the TeamPulse_APP_POOL was running under integrated rather than classic mode.

    Regards,
    David Harris
    the Telerik team
    TeamPulse R1 Officially Released!
    Do you want to be able to directly talk to our professionals and ask questions about the things that interest you?
    Reserve a seat for the TeamPulse Weekly Live Demo today!
  11. Norsten
    Norsten avatar
    53 posts
    Member since:
    Feb 2007

    Posted 26 Apr 2012 Link to this post

    Hello,

    After upgrading to Teampulse 2012 R2 (ontop of 2011 R2) I now get the same issue as Vinh.

    I've tried to reinstall -but to no avail!

    Please advise

    Pete
  12. Lora Borisova
    Admin
    Lora Borisova avatar
    40 posts

    Posted 27 Apr 2012 Link to this post

    Hi Peter,

    I am really sorry for the troubles you are facing.

    Could you please cooperate by providing us with the following information?
    1. Please send us screenshot of TeamPulse installation directory structure. Are there some missing folders as it is in Vinh's case?
    2. Please check your TeamPulse IIS settings and verify they are exactly the same as described here: http://www.telerik.com/agile-project-management-tools/support-resources/kb/setup-windows-and-forms-authentication-in-iis.aspx
    3. Please ensure that TeamPulse Application Pool is in Integrated managed pipeline mode.
    4. Please send us the web-log.txt which you can find under {TeamPulse_Install_Dir}\Logs.

    Another thing that you can try is to execute:

    C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319>aspnet_regiis -i 
    Your own .net version may be different, especially if you are in the future, so the above path may not be exactly right. 

    TeamPulse team will troubleshoot the problem immediately after these details are provided.

    Regards,
    Lora Borisova
    the Telerik team
Back to Top