Bug in RadTreeView when using Shift+Tab to navigate

4 posts, 0 answers
  1. hwsoderlund
    hwsoderlund avatar
    419 posts
    Member since:
    Aug 2006

    Posted 13 Nov 2009 Link to this post

    Navigating the tree nodes with the Tab key works just fine, as does Shift+Tab to move to a previous node in the tree structure. Also, when I reach the last node in the tree and press Tab again, focus is correctly moved to the next control in the visual tree . But when using Shift+Tab to navigate back to the first node in the tree, the end of the line is reached. Shift+Tab does nothing anymore. The only way to navigate to a control before the tree is to tab all the way around the entire page.

    /Henrik
  2. Ivan
    Admin
    Ivan avatar
    519 posts

    Posted 18 Nov 2009 Link to this post

    Hi Henrik,

    Thank you for reporting the issue.
    Your Telerik points are updated.

    Kind regards,
    Ivan
    the Telerik team

    Instantly find answers to your questions on the new Telerik Support Portal.
    Watch a video on how to optimize your support resource searches and check out more tips on the blogs.
  3. DevCraft banner
  4. Anjani
    Anjani avatar
    21 posts
    Member since:
    Mar 2011

    Posted 01 Oct 2012 Link to this post

    Hi Ivan,

    My version of telerik controls is : 2012.2.725.1050. In my silverlight project Im facing theses 2 below mentioned issues :

    1- the same problem as mentioned by Henrik. When my focus is  on the parent node of tree, shift+Tab does not take me to the pevious control on the same dialog as redteeview. Any solution for this ?

    2- If my radtreeview is expanded (sub nodes also expanded), and focus is on parent tree node, tab key press takes me to the 1st child node and then out of the radtreeview. This means that to come out of the treeview when it is in expanded sate, I have to press Tab twice. I have set TabNavigation to Once, but still my focus goes to 1st child node from parent node. I want the focus to move out of treeview when the tab is pressed the 1st time on treeview. is that possible in the version Im using ?

    Request you to suggest if anything is possible for the above mentioned problems.

    Thanks & Regards
    Anjani
  5. Vladislav
    Admin
    Vladislav avatar
    276 posts

    Posted 04 Oct 2012 Link to this post

    Hello Anjani,

    Thank you for your report.
    The first issue is a known bug and it is logged here, where you can track its progress and vote for it.
    As for the second issue, thank you for bringing our attention to it. We confirm that this is also an issue. I have logged it here.

    Unfortunately, there isn't known workaround for these issues at the moment.
    There is suggested workaround for the first issue here, but we aren't sure if it is applicable to your scenario.

    Your Telerik points are updated according this report.

    Kind regards,
    Vladislav
    the Telerik team

    Explore the entire Telerik portfolio by downloading Telerik DevCraft Ultimate.

Back to Top