Blend.exe spins indefinetely on "Edit a copy"

10 posts, 0 answers
  1. Rashad Rivera
    Rashad Rivera avatar
    63 posts
    Member since:
    Aug 2009

    Posted 26 Oct 2010 Link to this post

    Hello Sir or Ma'am,

    I'm not sure if this is a result of your code or a bug in Expression Blend 3 & 4, but I posted a bug on Microsoft's site concerning your RadGridView control.  Basically, I am trying to "Edit Template -> Edit a copy" on this control and my Blend.exe process spins indefinetely.  The template never gets added to the application and Blend becomes non responsive.  It has not work several times alread even though I rebooted my machine.  Other controls like "RadButton" work just fine.  Just the RadGridView is causing this issue. 

    See: https://connect.microsoft.com/Expression/feedback/details/616889/expression-blend-thread-spins-on-edit-a-copy#details

    Any help you can offer would be appreciated. 

    - Rashad Rivera
      Omegus Prime, LLC

  2. Vanya Pavlova
    Admin
    Vanya Pavlova avatar
    2019 posts

    Posted 29 Oct 2010 Link to this post

    Hi Rashad,

    Thank you for your feedback. It seems that you have hit a bug in Blend Support for our RadGridView. We will investigate the issue and we will try fix this in our future releases. I have updated your Telerik points. 

    Please excuse us for any inconvenience caused.

    Best wishes,
    Vanya Pavlova
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  3. UI for WPF is Visual Studio 2017 Ready
  4. Sergej Mertens
    Sergej Mertens avatar
    34 posts
    Member since:
    May 2009

    Posted 03 Nov 2010 Link to this post

    Hi,

    I have exactly the same issue. For us it is very important that "Blendability" works in all controls 'caus we use the MVVM pattern for our development process: Views in Blend 4 and ViewModels in VS2010. We have design specialists for the views and therefore they only work with Blend.

    Thanks,
    Daniel
  5. Vlad
    Admin
    Vlad avatar
    11100 posts

    Posted 09 Nov 2010 Link to this post

    Hi Daniel,

     Can you send us your project to check it locally what is going on?

    Regards,
    Vlad
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  6. Rashad Rivera
    Rashad Rivera avatar
    63 posts
    Member since:
    Aug 2009

    Posted 08 Jan 2011 Link to this post

    This is still an issue.  Has anyone addressed it yet?
  7. Vanya Pavlova
    Admin
    Vanya Pavlova avatar
    2019 posts

    Posted 10 Jan 2011 Link to this post

    Hello Rashad

     I would suggest you to use the following approach:

    1.Find in Assets library a single GridViewRow.
    2.Drag it onto the Artboard, right click on it and choose the option Edit Template -> Edit a copy.

    You may use the same approach for any other GridView part.
    Please excuse us for any inconvenience caused.

    All the best,
    Vanya Pavlova
    the Telerik team
    Let us know about your Windows Phone 7 application built with RadControls and we will help you promote it. Learn more>>
  8. Rashad Rivera
    Rashad Rivera avatar
    63 posts
    Member since:
    Aug 2009

    Posted 30 Apr 2011 Link to this post

    This issue seems to have been resolved in later releases.
  9. Rashad Rivera
    Rashad Rivera avatar
    63 posts
    Member since:
    Aug 2009

    Posted 09 May 2011 Link to this post

    Oh yeah?  Which release specificly are you speaking of?  I'm using 2010.3 and the latest patch Expression Blend at it is still happening....
  10. Vlad
    Admin
    Vlad avatar
    11100 posts

    Posted 09 May 2011 Link to this post

    Hello,

     We are very confused from your post! You've posted that the issue is resolved and now your are asking yourself in which version?

    All the best,
    Vlad
    the Telerik team
    Do you want to have your say when we set our development plans? Do you want to know when a feature you care about is added or when a bug fixed? Explore the Telerik Public Issue Tracking system and vote to affect the priority of the items
  11. Rashad Rivera
    Rashad Rivera avatar
    63 posts
    Member since:
    Aug 2009

    Posted 10 May 2011 Link to this post

    I thought this issue was resolved but yesterday I was using your latest libraries on another machine and Expression Blend locked up again when I tried to enumerate a copy of the RadGridView template.  Is there any plans on resolving this issue?  I originally posted the issue in Oct 2010 and its now May of '11. 
Back to Top
UI for WPF is Visual Studio 2017 Ready